IBU skandaalis langes kahtlusevari ka sportlastele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuritavate seas võib olla ka sportlasi
Uuritavate seas võib olla ka sportlasi Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Austria politseijõud teatasid, et Rahvusvahelise Laskesuusatamise Föderatsiooni (IBU) ümbritsevas skandaalis on uurimise all 12 inimest, kelle seas võib olla ka sportlasi, vahendab ERRi spordiportaal.

Eelmisel nädalal lahvatas laskesuusaskandaal, kus väidetavalt maksti Rahvusvahelise Laskesuusaliidu (IBU) norralasest presidendile Anders Bessebergile altkäemaksu selle eest, et too kaitseks Venemaa laskesuusatajate huve. 

Süüdistuste kohaselt varjas IBU president alates 2011. aastast 65 dopingujuhtumit. Venelaste peamine huvi oli kahtlaste verenäitude varjamine, mis võimaldaks koondisel segamatult valmistuda Sotši olümpiamängudeks. Seetõttu varjasid IBU ametnikud süüdistuste kohaselt dopingujuhtumeid 2012. aastast kuni 2017. aasta veebruaris Austrias toimunud maailmameistrivõistlusteni. 

Möödunud nädalal korraldati IBU peakontoris kolm läbiotsimist, lisaks otsiti läbi ka Bessebergi kodu.

ERRi spordiportaal vahendab Norra ringhäälingut, et uurimise all on veel 12 inimest, kümmet neist süüdistatakse dopingupettuses ja kahte korruptsioonis. Isikute nimed ja nende rahvus on teadmata, kuid NRK sõnul võib nende seas olla ka sportlasi. Uurimine on seotud 2017. aasta Hochfilzeni MM-iga, korruptsioonisüüdistused ulatuvad 2012. aastasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles