Video: tipptennisist kaotas enesevalitsuse ja kutsus kohtuniku platsile viga selgitama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Donaldson
Jared Donaldson Foto: Peter Seyfferth/imago/Peter Seyfferth

Monte Carlo tenniseturniiril kaotas ameeriklane Jared Donaldson (ATP 51.) enesevalitsuse ning ärritus prantslasest pukikohtuniku Arnaud Gabas’ peale.

Donaldson oli hispaanlase Albert Ramos-Vinolase vastu 3:6, 2:3 kaotusseisus, kui intsidendi tingis pealtnäha tavaline probleem: kohtunik nägi, et Donaldsoni löök läks auti, aga ameeriklane seda ei uskunud. Sellest sai alguse suurem sõnavahetus, mille käigus kutsus Donaldson pukikohtuniku ka väljakule. 

Kuigi ka videokordus näitas, et ameeriklasel oli tegelikult õigus, ei muutnud see midagi. Ta mängis siiski matši lõpuni ning kaotas 3:6, 3:6. Pärast matši vabandas ta oma vastase ees, kuid keeldus Gabas' kätt surumast.

Gabas' näol on tegemist sama kohtunikuga, kes möödunud aastal sai meeste tennise Davis Cupil Suurbritannia ja Kanada vahelises matšis palliga tabamuse näkku. Kohtuniku enda sõnul elas ta toona üle šokeeriva kogemuse.

«Nägin välja nagu Rocky Balboa,» tõi Gabas filmiklassikast elava näite. «Hiljem seda videost järele vaadata oli päris šokeeriv. Pukikohtunikena peame ikka pallidelt eest ära saama, kuid seda lööki ei olnud võimalik vältida,» sõnas Gabas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles