Video: vutikaru ärakasutamine ajas loomakaitsjad tigedaks (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Venemaa tugevuselt kolmandas liigas otsustasid Pjatigorski Mašuk-KMV juhid rahvale midagi erakordset pakkuda ning tõid jalgpallistaadionile pesueht karu!

Tsirkusekaru Tim toodi väljakule, ta sai palli puutuda ning natuke ka publikule plaksutada. Karujõud Mašuki mängijaid aga ei aidanud, sest koduväljakul kaotati 0:3.

Kuna video ülemaailmselt populaarne, äratas see ka loomakaitsjate tähelepanu.  

«On ebainimlik kasutada karu teenrina sellises olukorras. Karu on Venemaa sümbol. Loodetavasti suudavad venelased näidata üles kaastunnet ning mõista sellise käitumise hukka,» ütles USA suurima loomakaitseseltsi Peta üks juhtivliikmetest Elisa Allen.

Tema Suurbritannia kolleeg Brian da Cal nõustus eelkõnelejaga. «Kuigi mõned inimesed näevad selles depressiivses olukorras meelelahutust, pole see muud kui külmavereline ärakasutamine.»

Teatavasti algav 14. juunil Venemaal jalgpalli MM-finaalturniir. Pärast karuintsidenti läksid liikvele kõlakad, et venelased plaanivad ka MM-finaalturniiri avatseremoonial karu kasutada. FIFA lükkas aga need jutud ümber.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles