Skandaal autorallis: miks me ise puude taha peitu poeme?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi ralli
Walesi ralli Foto: @World / M-Sport

WRC. Teisipäeval pidanuks toimuma tänavuse Walesi MM-ralli tutvustamine, kuid see jäeti ära, sest Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA) ei meeldinud korraldajate poolt kokku pandud rajaplaan.

Täpsemalt esines probleeme lisapunkte andva viimase kiiruskatse ehk powerstage'iga, mis tuleb Walesi ralli korraldajatel nüüd ümber vaadata. Nimelt ei meeldinud FIA-le tõik, et ralli korraldajad tahtsid punktikatse korraldada asfaldil, samas kui Walesi ralli on oma olemuselt kruusaralli.

Korraldajate plaani järgi toimunuks punktikatse Llandudno kesklinnani pikendatud Great Orme’i kiiruskatsel, mille äärde loodeti kokku saada 30 000 – 40 000 pealtvaatajat.

Autoralli MM-sarja eeskirjades on aga kirjas, et punktikatse peab olema rallile iseloomulik ehk Walesi ralli puhul peab see toimuma kruusal, mitte asfaldil. Samuti polnud FIA arvates punktikatse keerukus seal jagatavate lisapunktide vääriline.

Lisaks kirjutas portaal Motorsport.com, et FIA otsuse taga peitub ka kartus ohutuse pärast. Selline põhjendus ajas aga ühe rallile lähedal seisva inimese muigele: «Päriselt? Liiga ohtlik? Me tuleme just Korsikalt ning need kutid ütlevad, et Great Orme on liiga ohtlik…»

Rallisõitjate seas jagunevad arvamused kaheks. Osad tahaksid, et punktikatse sõidetaks metsas, teine osa sooviks aga rallit fännidele lähemale tuua ning punktikatse Llandudnosse toomine just seda tähendakski.

Üks tiimipealik sõnas aga Motorsport.comile, et ta siiralt ei mõista probleemi olemust. «Meil on võimalik teha midagi erakordset ja tuua ralli inimestele lähedale. Rallisõitjad on professionaalid ning see on nende töö. Las nemad sõidavad rallit ning rallikorraldajad korraldavad rallit. Vahel ma ei saa sellest spordialast aru – miks me ise puude taha peitu poeme?»

Walesi ralli sõidetakse tänavu 4.-7. oktoobrini ning tegu on 2018. aasta MM-sarja 11. etapiga 13-st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles