Eesti vollekoondist ähvardab nurgaründajate kriis (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Raadik pole veel sada protsenti kindel, kas ja millises mahus saab koondisesuve kaasa teha.
Andrus Raadik pole veel sada protsenti kindel, kas ja millises mahus saab koondisesuve kaasa teha. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti võrkpallikoondis koguneb 1. mail ehk vähem kui kahe nädala pärast, et alustada ettevalmistust suvisteks Euroopa liiga ja EM-valikturniiri mängudeks. Paraku jääb ühel positsioonil – nurgaründes – mitu põhimeest koondisest eemale.

Olgugi et A ja B-koondise lõplikke nimekirju pole veel avalikustatud, on Postimehe andmetel jäämas erinevatel põhjustel koondisest sarnaselt eelmisele aastale eemale nii Keith Pupart (33) kui Martti Juhkami (29). Nemad oleksid aga nurgaründaja kohal Robert Tähe järel meie teine ja kolmas valik, sest mängivad juba aastaid Euroopa tugevamates liigades oma koduklubis olulist rolli.

Puparti ja Juhkami eemalejäämise järel kerkis sel positsioonil mullu Tähe kõrval teiseks põhikoosseisu-meheks koondisedebütant Andrus Raadik. Pärnakas kohanes uue rolli ja tasemega küllalt kiiresti ja täitis kokkuvõttes augu kenasti ära. Paraku pole Soome kõrgliigas teist aastat järjest Pielavesi Sampo pronksile tüürinud Raadiku koondisega liitumine veel sada protsenti kindel, sest paar kuud tagasi pingutas ta treeningutel üle ega ole tänaseni taastunud.

«See oli vaieldamatult mu karjääri kõige hullumeelsem hooaeg. Juhtunule tagasi vaadates on hea meel, et üldse elan veel,» sõnas 31-aastane Raadik endale omase otsekohesusega. «Olin veebruaris nädal-poolteist haige, kuid treenisin ja mängisin edasi. Aga lõpuks andis tervis ikkagi alla – oksendasin ja pea valutas. Lõpuks keelas arst lihtsalt trenni tegemise ära, sest ma ei suutnud korralikult kõndidagi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles