Galerii: Eesti koondislaste koostöö kukutas Nõmme Kalju karikasarjast

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Levadia alistas jalgpalli Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaalis võõral väljakul 1:0 Nõmme Kalju ning jõudis nelja parema hulka.

Mängu ainus tabamus sündis Eesti koondislaste suurepärase koostöö tulemusena, kui juba üheksandal minutil suunas Igor Morozov Dmitri Kruglovi antud nurgalöögist palli peaga väravasse. Kalju väravasuul seisnud endine koondislane Pavel Londak sai mänguvahendile näpud vahele, kuid mitte piisavalt hästi, et väravat ära hoida.

Omad võimalused avanesid ka võõrustajatel, kuid sedapuhku ei suutnud Kalju mängijad Levadia kaitseliini ja väravavahti Sergei Lepmetsa üle mängida. Mäng kujunes äärmiselt tuliseks, sest peakohtunik Kristo Külljastinen näitas koguni kaheksale mängijale kollast kaarti, punane jäi seekord taskusse.

«Meie eesmärgid on kõigile teada – tahame kõik karikad võita. Täna tegime selleks väikese sammu,» sõnas võiduvärava löönud Morozov Tallinna TV-le. «Me ei olnud teisel poolajal raskustes. Mängisime oma mängu, panime tsoonid kinni ning nad ei teadnud kuhu joosta,» kommenteeris keskkaitsja Kalju teise poolaja survet.

Sarnaselt Morozovile 90 minutit väljakul rassinud Kalju äärepoolkaitsja Igor Subbotin: «Väga kahju, et kaotasime, sest tahtsime karikat võita, aga seekord saime karistada. Proovisime väravat lüüa ja olid ka mõned head võimalused, aga ei suutnud.»

Kalju poolel ei saanud tänases kohtumises vigastuste tõttu mängida keskpoolkaitsjad Deniss Tjapkin ja Reginald. Keskväljal tegutsesid Sergei Tumasjan ja Maximiliano Ugge. «Võib-olla see veidi mõjutas, et põhimängijad olid vigastustega väljas, aga Tumasjan ei olnud paha.»

Teises täna peetud veerandfinaalis alistas Narva Trans koduväljakul 6:0 FCI Tallinna. Sihile jõudsid Aleksandr Zakarljuka (10. minutil), Dmitri Barkov (68.), Viktor Plotnikov (76.), Dmitri Prošin (84.) ja Vadim Mihhailov (90+1.), omavärava lõi Martin Eensalu (76.).

Ülejäänud kaks veerandfinaali mängitakse homme, kui Kuressaare võõrustab Tallinna Florat ja Flora duubelmeeskond Viljandi Tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles