Katkend Räikköneni biograafiast: oleks hea, kui F1-s saaks võistelda tundmatuna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Soomes ilmub selle aasta augustis vormel-1 sarja maailmameistri Kimi Räikköneni biograafia nimega «Tundmatu Kimi Räikkönen».

Raamatu annab välja Siltala-kirjastus ja seda kirjutab Kari Hotakainen. Teose tõlkimisõigused on müüdud muuhulgas juba ka Eestisse.

Täna avaldati 260-leheküljelisest raamatust esimesed lõigud. Toome need ka oma lugejateni.

«See oleks hea, kui F1-s saaks võistelda tundmatuna,» sõnas Kimi. Seda öeldes teadis ta, et sellist maailma ei ole olemas ega ka tule. Tundmatuna saab habet ajada või muru niita, aga mitte sõita seitse miljonit maksva vormeliga. 

---

«Ta oli täiesti teistsugune kui kaks aastat vanem poeg. Vend on elavam ja emotsionaalsem.» Ema mõtles hommikul väsinuna tööle minnes sellele, millest nad olid mehega juba pikemat aega rääkinud. Poeg ei räägi. Mitte sõnagi. Kuigi on peagi kolmeaastane. Kimi viidi lõpuks ülevaatusele, kus ühtegi terviseriket ei ilmnenud. Juttu ta lihtsalt ei rääkinud, kuni... Ta hakkab sõitma. Tema teod võidavad sõnad kümme-null. Tema jalad töötavad kiiremini kui suu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles