Kapten Toobal: nimekirjas on need mängijad, kes väga tahavad koondist esindada

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart mängis Gheorghe Cretu juhendatava Eesti koondise eest viimati 2016. aastal.
Keith Pupart mängis Gheorghe Cretu juhendatava Eesti koondise eest viimati 2016. aastal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallimeeskonna kapteni Kert Toobali sõnul ei jätnud peatreener Gheorghe Cretu nurgaründajaid Martti Juhkamit ja Keith Pupartit koondise nimekirjast välja põhjuseta. 

Toobal tõdeb, et keskmisel võrkpallisõbral pole võimalik antud juhtumist objektiivset ülevaadet saada, sest kumbki osapool - Juhkami ja Pupart ega ka rumeenlasest peatreener - ei soovi ajakirjanduse vahendusel teemat lahata.

«Ilmselgelt ei taha selles olukorras kumbki pool avalikult kõigest rääkida. Need on omavahelised asjad,» sõnas Toobal. «Ka mina sooviksin, et kõik Eesti paremad võrkpallurid oleksid alati koondises. Võin nii palju öelda, et kõik need mängijad, kes on terved, piisaval tasemel ja väga tahavad koondises olla, on nimekirjas. Ainult nii see polnud, et (Juhkami ja Pupart) kutset ei saanud ja kogu lugu. (Gheorghe) Cretu tegeleb nende meestega, kellega ta saab arvestada. Treeneritel on oma otsuseid tehes loogilised põhjused.»

«Praegu pööratakse tähelepanu neile, keda pole koondises. Pigem võiks aga vaadata seda, kes on,» märkis Rennes Volley's viimast hooaega lõpetav sidemängija.

Suve alguses 39. sünnipäeva tähistav Toobal juhtis tähelepanu ka sellele, et tänavu loodud B-koondis pole antud teemaga kuidagi seotud (ajendatud Delfi eilsest pealkirjast: «Cretu ei pidanud Pupartit ja Juhkamit isegi mitte B-koondise vääriliseks»).

«B-koondis on puhtalt noorte jaoks mõeldud ja tehtud. See pole selleks, et Juhkami, Pupart või näiteks Hindrek Pulk saaksid kuskil mängida. Neil poleks seal midagi teha,» selgitas Toobal.

Gheorghe Cretu ja vennad Toobalid.
Gheorghe Cretu ja vennad Toobalid. Foto: TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles