Rahvusvahelise ujumisliidu asepresidenti süüdistatakse mõrva tellimises

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Rahvusvahelise ujumisliidu (FINA) asepresident Tamar Gyarfas vahistati, sest teda kahtlustatakse 1998. aastal Ungari meediamagnaadi Janos Fenyo mõrva tellimises, vahendab Inside the Games.

Fenyo lasti maha oma autos 1998. aasta veebruaris, kui valgusfoori taga oodates tulistati teda kõrvalseisvast autost. Kuritöö eest sai eelmise aasta maikuus eluaegse vanglakaristuse slovakk Jozef Roháč, keda peeti Fenyo rivaaliks, kuid värsked tõendid viitavad aga hoopis Gyarfasele. Uudisteagentuur MTI andmetel vahistas Ungari politsei pärast Gyarfase pärast pikka ülekuulamist. 

69-aastane Gyarfas oli kuni 2016. aasta novembrini Ungari ujumisliidu president, kuid lahkus sealt Ungari tippujujate survel. Oma tööd FINA-s on ta jätkanud aga tänini.

FINA kinnitas Inside the Gamesile, et on juhtunust teadlik, kuid enne pikemate kommentaaride andmist oodatakse uurimise edasisi arenguid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles