Rootsi koondise väravavaht: Zlatani naasmine rikuks meeskonnavaimu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic Foto: MARK RALSTON/AFP

Rootsi jalgpallikoondise varuväravavaht Karl-Johan Johnsson ei pea õigeks, et riigi suurim jalgpallitäht Zlatan Ibrahimovic suvel peetaval jalgpalli MM-finaalturniiril Rootsi koondise eest mängiks.

Ibrahimovic lõpetas koondisekarjääri pärast 2016. aasta EM-finaalturniiri, kuid on viimasel ajal korduvalt vihjanud sellele, et võib MM-finaalturniiriks tagasi koondisesse tulla.

Robin Olseni järel koondises teise väravavahi rolli täitev Johnsson ei pea seda õigeks, sest Ibrahimovici tagasitulek ei mõjuks koondise sisekliimale hästi.

«Eks see ole treeneri otsustada, kas ta võtab Zlatani koondisesse või mitte. Suutsime MMile pääseda ilma tema abita ning usun, et saame ka finaalturniiril ilma temata hakkama. Samas olen kindel, et kui Zlatan tuleb, mängib ta hästi,» ütles Johnsson.

Põhjus, miks Johnsson Ibrahimovici pigem koondises ei näeks, peitub Ibrahimovici iseloomujoontes. «Oleme praegu mänginud meeskondlikult. Zlatan on aga persoon, ta on mängijana individualist. Kogu mäng peab käima tema ümber. Ilma temata mängime meeskondlikumalt,» selgitas Johnsson.

«Kui sul on mängijad nagu Zlatan, Cristiano Ronaldo või Lionel Messi, siis pead neid mängijaid kasutama kindlal viisil. Ma ei tea, kas peatreener tahab seda. Peaksime muutma oma mängustiil,» ütles  Johnsson.

Rootsi teatab MMile sõitva jalgpallikoondise 15. mail.

Karl-Johan Johnsson.
Karl-Johan Johnsson. Foto: JONATHAN N
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles