Bach välistas eestlastele eduka arvutimängu olümpiale jõudmise

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropz ehk Robin Kool finaalis mänguhoos.
Ropz ehk Robin Kool finaalis mänguhoos. Foto: Kuvatõmmis

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach ütles, et vägivaldsetele arvutimängudele pole olümpiaprogrammis kohta.

E-spordi jõuline areng tähendab, et tulevikus hakkab ala tõenäoliselt koputama ka olümpiamängude uksele. Näiteks on e-sport juba praegu kinnitatud 2022. aasta Aasia mängude programmi. Pole välistatud, et e-sporti võib näha juba 2024. aasta olümpiamängudel. Küll aga on välistatud see, et arvutimängurid hakkavad olümpiamedalite eest võitlema vägivaldsetes mängudes.

«E-sport, kus propageeritakse vägivalda ning tapetakse tegelaskujusid, ei saa osaks olümpiamängudest. See on vastuolus meie väärtustega,» ütles Bach.

Ühtlasi välistab Bachi sõnavõtt võimaluse, et näiteks ülipopulaarne arvutimäng Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) jõuab kunagi olümpiamängudele. Märtsis võitis eestlane Robin Kool (Ropz) koos Mousesportsi tiimiga 500 000 euro suuruse auhinnafondiga CS:GO turniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles