Taaramäe endine tiimikaaslane sattus ränka õnnetusse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Haller (punases)
Marco Haller (punases) Foto: Dirk Waem / AFP

27-aastane Katjuša-Alpecini rattur Marco Haller jääb pikaks ajaks võistlustest eemale, sest kukkus treeningul raskelt ning vigastas vasakut põlve.

Õnnetus juhtus eile, kui austerlasest rattur treenis koos Bernhard Eiseliga Carinthianis. «Olin pärast haigust teist päeva tagasi ratta seljas. Sõitsime koos Bernie Eiseliga mäest alla ning ühtäkki sõitis auto meile paremalt poolt ette, eirates sealjuures stoppmärki. Bernie suutis autot vältida, aga mina ei suutnud. Sõitsin täiskiirusega vastu juhipoolset ust. Minu ratas oli täiesti puruks, samamoodi ka minu põlv,» kirjeldas Haller juhtunut.

Alates 2012. aastast Katjuša ridades sõitnud Hallerile oli Tour de France’iks määratud tähtis roll. Nimelt pidi ta olema sprinteri Marcel Kitteli üks põhilistest abimeestest, kes teda lõpuspurtideks lahti veab.

«Olen äärmiselt pettunud. Mitte ainult Tourilt eemalejäämise pärast. Taaskord on teemaks autojuhtide suhtumine. Jalgratturid ja autojuhid jagavad sama teed, kuid olukord näib olevat keerulisem. Mõne inimese mentaliteet peab muutuma,» ütles Haller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles