MMi alustav segapaar: meil on seni olnud üle ootuste edukas hooaeg

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann ja Harri Lill
Marie Turmann ja Harri Lill Foto: Sander Ilvest / Postimees

Homme Rootsis, Östersundis algavatel segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel esindavad Eestit Marie Turmann ja Harri Lill, kes asuvad MK-edetabelis segapaaride arvestuses 8. kohal.

Turmann ja Lill on läbi hooaja hoidnud stabiilselt kõrget taset (kõrgeim ranking oli viies), kokku on Eesti esipaar sel hooajal mänginud kaheksal MK etapil. Möödunud nädalal Riias toimunud MK etapil, mis oli viimaseks ettevalmistusturniiriks, saavutas Eesti curlingupaar kolmanda koha. 

«Sõitsime MMile rahuliku südamega. Ettevalmistused võistluseks on tehtud ja nüüd jääb üle vaid enda parimat mängu näidata. Enda vastu aus olles, on meil seni olnud üle ootuste edukas hooaeg. Kokku oleme sel hooajal segapaaris mängudes saavutanud 64 võitu ja 17 kaotust (sh World Curling Tour’i - WCT - etappidel 41 võitu ja 13 kaotust),» sõnas Lill.

«Arvestades, et konkurents on kõigil WCT etappidel olnud MMi tasemel, siis võiduprotsent ca 70% lähedal ei ole üldse mitte halb tulemus. Sellest enamgi sisendab eneseusku meie stabiilsus läbi hooaja – vaid ühel MK etapil kaheksast ei jõudnud me play-off’i. Samas anname endale aru, et MM ei ole MK etapp ja kõik algab siin taas nullist.»

Turmann ja Lill esindasid Eestit MMil ka 2016. aastal, siis jõudsid nad kuue tugevama hulka.

Segapaaride curlingu MMil võistleb tänavu 40 võistkonda, mis on jagatud viide alagruppi.

Eesti segapaar mängib C-alagrupis ja kohtub Soome, Jaapani, Kazahstani, Leedu, Uus-Meremaa, Poola ja Venemaa koondistega. MMi esimeses mängus kohtub Eesti segapaar laupäeva õhtul Poola koondisega. Segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused algavad 21. aprillil ja kestavad 28. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles