Itaalia meedia valis välja Räikköneni asendaja Ferraris

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images

Itaalia meedia soovib Ferrari piloodi Kimi Räikköneni asendajaks praegust Red Bulli sõitjat Daniel Ricciardot.

38-aastase soomlase leping Ferrariga lõppeb käimasoleval hooaja järel ning esialgu pole selle pikendamisest juttu olnud. Sarnases seisus on Räikkönenist kümme aastat noorem austraallane Ricciardo, kes pole endiselt Red Bulli uuele lepingule allkirja andnud.

Meediaväljaande Autosprint ajakirjanik Alberto Sabbatini kirjutab, et Sebastian Vettel ja Ricciardo moodustaksid Ferraris tugeva paari. Tema sõnul oleks kõnealune duo küpsem kui Lewis Hamilton ja Nico Rosberg aastatel 2013-2016 Mercedeses. «Kui ma oleksin Ferrari tegevjuht Sergio Marchionne, siis kaaluksin tõsiselt Ricciardo palkamist.»

Muuhulgas jagas Sabbatini kiitust ka Räikkönenile. «Tal on hea auto ning ta pole kunagi nii hästi sõitnud nagu praegu – kuidas saab sellisest sõitjast loobuda? Aga ta saab oktoobris 39-aastaseks ning ta pole võitnud ühtegi etappi viimase viie aasta jooksul. Ferraril seisab ees raske otsus, aga nad peaksid tegema plaane pikaajaliselt, mitte väga lühidalt.»

Käimasoleval hooajal on Räikkönen jõudnud poodiumile kolmest etapist kahel korral, kui Austraalias ja Hiinas saavutas kolmanda koha. Bahreinis pidi jäämees leppima katkestamisega. Ricciardo kohad sellel hooajal on järgmised: neljas, katkestamine ja esimene. MM-sarja üldarvestuses edestab Ricciardo Räikköneni seitsme punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles