Video: Žalgiris tuli jälle Euroliiga play-off’is suurest kaotusseisust välja, kuid jäi võiduta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris ei suutnud Euroliiga veerandfinaalseeria teises mängus Pireuse Olympiakost murda.
Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris ei suutnud Euroliiga veerandfinaalseeria teises mängus Pireuse Olympiakost murda. Foto: Lefteris Partsalis / imago/Xinhua

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond kaotas kolme võiduni peetavas Euroliiga veerandfinaalseeria teises mängus võõral väljakul Pireuse Olympiakosele 68:79. Kreeklased viigistasid seeria.

Kui seeria esimeses mängus kaotas Leedu meeskond esimese veerandaja 11 ja avapoolaja kuue punktiga, aga alustas play-off’i üheksapunktilise võiduga, siis seekord olid esimese poolaja järel Žalgirise kaotusnumbrid 32:41. Sarnaselt eelmisele lahingule tegi Žalgiris jälle vägeva tagasituleku.

Šarunas Jasikevicuse hoolealused alustasid teist poolaega tormiliselt, sest juba kolmanda veerandaja järel olid numbrid tablool 54:54. Otsustavat veerandaega alustas Olympiakos aga enesekindlalt: Vangelis Mantzarise, Kostas Papanikolaou ja Georgios Printezise kaugvisked viisid Kreeka meeskonna üheksa punktiga juhtima.

Žalgiris jõudis neljandal veerandajal esmakordselt korvini neli minutit ja 56 sekundit enne mängu lõppu, kui vabaviske realiseeris Brandon Davies. Viie veaga langes pingile Kim Tillie, kuid see Olympiakose mängu ei rikkunud, sest Žalgirise mäng viimasel veerandajal ei sujunud soovitud moel. Olympiakos võttis 11-punktilise võidu. 

Üleplatsimeheks kerkis 21 punkti visanud Olympiakose mängija Jamel McLean, kahekohalise punktisummani jõudis ka Vassilis Spanoulis. Žalgirise poolel säras 20 punktiga Davies, Vasilije Micic lisas 13 ning Arturas Milaknis 11 silma. 

Veerandfinaalseeria kolmas mäng toimub järgmisel teisipäeval, 24. aprillil Žalgirise koduväljakul Kaunases. 

Teises reedel peetud veerandfinaalseerias alistas Istanbuli Fenerbahce koduväljakul Baskonia meeskonna 95:89 ning asus seeriat 2:0 juhtima. Üleplatsimeheks kerkis Türgi meeskonna mängija Brad Wanamaker, kelle arvele kogunes 19 punkti. Baskonia parim skooritegija oli 17 punkti visanud Matt Janning.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles