Galerii: Priinits võitis ajaloolise meistritiitli, Lehisele esimene kuld

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti epeevehklemise meistriteks tulid Katrina Lehis ja Sten Priinits. Priinits võitis tiitli neljandat aastat järjest, mida pole kunagi varem suutnud ükski teine Eesti vehkleja, Lehisele oli see aga esimene Eesti meistritiitel. 

Pole saladus, et juba aastaid on Eesti meistrivõistlused kõrgetasemelised ning võimsaks lahinguks läks juba veerandfinaalides, kui vastamisi olid Irina Embrich ja Kristina Kuusk ning Nelli Differt ja Julia Beljajeva. Embrich jäi vahepeal neljatorkelisse kaotusseisu, kuid suutis vahetult enne aega seisu 13:13 viigistada. Lisaajal läks 14:13 võit aga Kuusele. Beljajeva alistas valitseva Eesti meistri Differti 15:13.

Poolfinaali jõudsid ka Erika Kirpu, kes alistas Madina Azizova 15:8 ning  Lehis, kes võitis 15:10 Gaia Marianna Salmi.

Poolfinaalis alistas terve matši juhtinud Kuusk 15:10 Kirpu ning Lehis 15:13 Beljajeva. 

Finaali asus Lehis enesekindlalt juhtima, võites esimese perioodi 8:4. Teisel perioodil vigastas Kuusk õlga, kuid vehkles vapralt siiski edasi. Lehis võitis 15:11.

Priinits tuli meistriks neljandat aastat järjest, alistades finaalis 15:11 Peeter Turnau. Kolmandale kohale tulid Elmar Azizov ja Dmitri Svõrjov. Kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov ei võistelnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles