Debütant Lappi enne Argentina rallit: üritan probleeme vältida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hannu Rainamo / AP

Toyota rallimeeskonna sõitja Esapekka Lappi pole kunagi varem Argentina rallil osalenud ning seetõttu ei oska soomlane midagi erilist hooaja viiendalt etapilt oodata, kuid erinevaid jutte on Lappi kuulnud. 

«Ma ei ole kunagi Argentina võistelnud, aga tean, milline see ralli iseloomult on. Olen kuulnud, et see on MM-sarja üks raskemaid etappe. Teedel on palju kive, seega peab mõnikord väga ettevaatlik olema. Tundub, et reedesel päeval on teed veidi pehmemad kui laupäeval, aga pühapäeval on mägedes lahtine kruus ja palju kive,» rõhutas soomlane Toyota pressiteate vahendusel.

MM-sarja üldarvestuses hoiab Lappi nelja etapi järel 36 punktiga kolmandat kohta, meeskonnakaaslased Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala on kogunud vastavalt 45 ja 31 punkti. Meeskondlikus arvestuses paikneb Toyota 93 punktiga kolmandal kohal, jäädes Hyndaist maha 18 ja M-Spordist 14 silmaga.

«Olen enesekindel, et suudame Argentina kruusarallil esineda paremini kui Mehhikos (Toyota sõitjatest jõudis ainsana esikümnesse Latvala, kes saavutas kaheksanda koha – toim), kus me õppisime üsna palju,» selgitas Lappi.

Ta jätkas: «Tegu on ralliga, kus võib palju asju juhtuda, seega on minu peamine eesmärk üritada probleeme vältida, aga vaatame, kuidas läheb.»

Argentina ralli sõidetakse 26.-29. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles