Postimehe video: Katrina Lehis tähistas meistritiitlit pisipojaga

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katrina Lehisel on käsil tegus nädal: täna võitis vehkleja esimest korda Eesti meistritiitli, kolmapäeval tähistab ta aga oma pisipoja Henri sünnipäeva. 

Kas värskest meistrikarikast saab ka pojale uus mänguasi?  «See on nii ilus, ma arvan, et sellest veel ei saa. Ta tuhnib küll karikatekapis, aga ta ei ulatu veel medaliteni,» naeris Lehis.

Poolfinaalis alistas Lehis 15:13 maailma edetabelis seitsmendale kohale langenud Julia Beljajeva. «Tundsin end selles matšis veidi ebakindlalt. Me polnud ammu vehelnud ja polnud seda kindlust sees, mis hiljem finaalis oli. Lõpus suutsin pea õige soone leida ja jäin sellele pidama ,» sõnas Lehis.

Finaalis kohtus Lehis klubikaaslase Kristina Kuusega, kes tegi matsi keskpaigas ka veidi oma õlale liiga. Finaali võitis Lehis 15:11. 

«Eks lõpus ikka ei taha nii julmalt teist vigaseks joosta. Mulle tekitab selline asi halva tunde endale ka. Kuidagi pidi see matš ära ju lõppema ja kuna ta vehkles edasi, siis kuidagi pidin ju ka ise edasi vehklema.»

Eesti vehklemise meistrivõistlused
Eesti vehklemise meistrivõistlused Foto: Viljar Voog


Võiduga tõusis Lehis veidi lähemale ka koondisekohale. Nimelt pääsevad suvel toimuvale EMil ja MMil Eestit esindavasse koondisesse kolm vehklejat edetabeli alusel ja üks peatreener Kaido Kaaberma valikul. Lehis on 183 punktiga praegu neljandal kohal, kolmas koht on 73 punkti kaugusel.

«Eks ta praegu ongi selline rebimine. Kõik tahavad koondises olla, aga mina saan ainult vehelda ja endast parima anda. Otsuse teevad ikkagi punktid ja peatreener.»

Kas Eesti meistritiitel on Lehisele kuldse tagasituleku algus? «Ma loodan! Eks me Dubais (kahe nädala pärast peetav MK-etapp-toim) näeme, kas sealt tuleb sama!»

Eesti epeenaiste reitingutabel

1. Julia Beljajeva 347
2. Erika Kirpu 261 
3. Kristina Kuusk 256
4. Katrina Lehis 183
5. Irina Embrich 147

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles