Võhandu maratoni võitsid taas leedukad

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhandu maratoni start Tamula järvel.
Võhandu maratoni start Tamula järvel. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

13. Võhandu maratoni võitsid kahesüstal leedukad Vaidas Linkevicius ja Arūnas Dubauskas. Leedukad läbisid saja kilomeetri pikkuse jõemaratoni 7 tunni ja 46 minutiga.

Teisena jõudsid ligi 7 minutit hiljem finišisse eestlased: Eesti Aerutamisföderatsiooni peasekretär Kristo Sepp ja aerutaja Tarmo Tootsi. Üldarvestuses kolmas oli ühepaadil rootslane Martin Nordstrand, kes kaotas leedukatele üle kümne minuti.

"Ma ei loe oma võite ja pigem ma ei nimetakski neid võitudeks – see võistlus on minu jaoks nagu pidu," rääkis kaheksandat korda Võhandul võistelnud Arūnas Dubauskas finišis ning lubas maratonil osaleda ka järgmisel aastal.

Vaid kolmel esimesel Võhandu maratonil õnnestus eestlastel kuld koju jätta, hiljem on võidutsenud lätlased ja leedukad.

Võhandu maratoni algataja Hillar Irves on aerutamisvõistlust korraldanud 2006. aastast, kui paate oli stardis 23. Tollasest tagasihoidlikust üritusest on saanud Eesti üks suurimaid ja omalaadsemaid rahvaspordisündmusi. 

Algusaastaga võrreldes on Võhandu maratonil osalevate paatide arv kasvanud ligi 50 korda. Tänavu oli maailma suurimale aerutamisvõistlusele registreerunud kokku 1040 paati ja enam kui 2000 sõitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles