Gatlin alustas sprindihooaega võidukalt

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: Tim Ireland / AP

100 meetri sprindi valitsev maailmameister Justin Gatlin alustas sprindihooaega Grenadas, joostes aja 10,05.

36-aastane ameeriklane edestas Isiah Youngi (10,11) ja Mike Rodgersit (10,17).

Hooaja edetabelis tõusis Gatlin jagama kolmandat koha koos jamaikalase Yohan Blake'i ja Lõuna-Aafrika jooksja Akani Simbinega. Maailma edetabelit juhib britt Zharnel Hughes 10,01-ga.

Detsembris sattus kaks korda dopingutarvitamise tõttu võistluskeeldu kandnud Gatlin järjekordsesse skandaali, kui Gatlini toonane treener Dennis Mitchell ja ameeriklase agent Robert Wagner ütlesid, et Gatlin kasutab praegugi EPO-t. 

Gatlini advokaadid teatasid pärast loo avalikuks tulemist, et ameeriklane pole dopinguaineid hankinud ega tarvitanud. Ühtlasi vallandas Gatlin oma treeneri.

«Ma ei kasuta praegu ega ole kasutanud ka kunagi varem sooritusvõimet parandavaid keelatud aineid. Olin šokis ja üllatunud, kui kuulsin oma treeneri süüdistusi. Vallandasin ta kohe, kui nendest kuulsin. Kasutan kõiki legaalseid meetodeid, et keegi ei saaks minu kohta sedasi valetada. Rohkem mul midagi kommenteerida pole, sest nüüd on tegu juriidilise küsimusega. Järgmiseks kuulevad nad minu advokaadilt. Tänan kõiki oma toetajaid, kes mulle edu on soovinud,» sõnas Gatlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles