Liverpool - Roma mängu nimetati vilistama ülikogenud kohtunik

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Brych vilistas Liverpooli kohtumist ka veerandfinaalis, kui ohjas avamängu, mille Liverpool koduväljakul 3:0 võitis.
Felix Brych vilistas Liverpooli kohtumist ka veerandfinaalis, kui ohjas avamängu, mille Liverpool koduväljakul 3:0 võitis. Foto: CARL RECINE / REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga esimeses poolfinaali avamängus lähevad teisipäeva õhtul Anfieldi staadionil vastamisi Ragnar Klavani koduklubi Liverpool ja AS Roma. Kohtumist määrati vilistama ülikogenud sakslane Felix Brych.

42-aastane sakslane on rahvusvahelise kategooria kohtunik alates 2007. aastast ning kuulub hetkel Euroopa kogenumate ja tunnustatumate vilemeeste sekka. 2014. aastal vilistas Brych Euroopa liiga finaali (Sevilla alistas penaltitega Lissaboni Benfica) ja 2017. aastal Meistrite liiga finaali (Madridi Real alistas 4:1 Torino Juventuse).

Saksamaa jalgpallikohtunik Felix Brych.
Saksamaa jalgpallikohtunik Felix Brych. Foto: Cal Sport Media / Cal Sport Media/Sipa USA

Tänavuses Meistrite liigas on Brych juba vilistanud kahte Liverpooli kohtumist - alagrupimängu Sevillaga (3:3 viik) ja veerandfinaali avamängu Manchester City'ga (3:0 võit). 1/8-finaalides usaldati Brychile kaks kohtumist (Torino Juventus - Tottenham Hotspur 2:2 ja Pariis Saint-Germain - Madridi Real 1:2).

Saksamaa kõrgliigas alates 2004. aastast mänge vilistanud Brych kuulub ka nende kohtunikke sekka, kes on määratud teenindama kohtumisi suvisel MM-finaalturniiril. Varem on Brych töötanud järgmistel suurturniiridel: 2012. aasta Londoni olümpia, 2013. aasta maailmajagude karikaturniir, 2014. aasta MM ja 2016. aasta EM.

Kolmapäeval peetava teise poolfinaali avakohtumise Müncheni Bayern - Madridi Real kohtuniku avaldab Euroopa jalgpalliliit (UEFA) esmaspäeval.

Tänavuse 1/8-finaali korduskohtumises Pariis Saint-Germain - Madridi Real eemaldas Felix Brych väljakult PSG poolkaitsja Marco Verratti.
Tänavuse 1/8-finaali korduskohtumises Pariis Saint-Germain - Madridi Real eemaldas Felix Brych väljakult PSG poolkaitsja Marco Verratti. Foto: Benoit Tessier / Reuters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles