Nii nad ütlesid: Arsene Wenger mõjutas ja valitses jalgpalli

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger
Arsene Wenger Foto: Rebecca Naden / PA Wire/PA Images

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger andis sel nädalal teada, et tema ligi 22 aastat kestnud ametiaeg lõpeb käesoleva hooajaga. Siinkohal meenutame, mida erinevad jalgpalliinimesed Wengeri lahkumisuudise kohta ütlesid.

Alex Ferguson, Manchester Unitedi endine kauane treener: «Mul on hea meel, et Arsene teatas lahkumisest nüüd, mitte hooaja lõpus – nii saavad kõik saata ta ära niimoodi, nagu ta väärib. Ta on kahtlemata üks Premier League’i ajaloo silmapaistvamaid treenereid. Tunnen uhkust, et sain töötada temaga samal ajal – olime suured rivaalid, aga sama suured sõbrad ja kolleegid. Ainuüksi fakt, et ta suutis 22 aastat oma elust pühendada ühele ametile, tõestab tema üdini professionaalset suhtumist.»

Pep Guardiola, Manchester City treener: «Võrratu isiksus. Premier League on Premier League tänu talle. Loodan, et ta jääb jalgpalliga seotuks, sest jalgpall vajab selliseid inimesi.»

Jürgen Klopp, Liverpooli treener: «Olen üllatunud. Ta mõjutas ja valitses jalgpalli. Mõjutab tegelikult tänini ning jääb mängu arendajana igaveseks eeskujuks.»

Per Mertesacker, Arsenali kapten: «Oleme üheskoos kogenud head ja halba. Aga viis, kuidas ta raskematel aegadel käitus ja aina edasi võitles, oli tohutult õpetlik. Tundes piiritut toetust ja usaldust, mõistsin ta iseloomu parimaid jooni. Seepärast oli tänane hommik riietusruumis väga emotsionaalne ja kurb.»

Thierry Henry, Arsenali ründelegend: «Arsene’i pärand on puutumatu, ometi oleks imeline, kui meeskond suudaks talle kinkida Euroopa liiga karika. Tema muutis Arsenali – ja sellest räägivad ka teiste meeskondade treenerid, mängijad ja fännid.»

David Seaman, Arsenali endine väravavaht: «Ta muutis meie mängu, meie toitumist, meie puhkamist, meie massaaži- ja venitusharjutusi. Tema muutis meid löömatuks.»

Jack Wilshere, Arsenali poolkaitsja: «Ta andis 16-aastase poisikesena mulle võimaluse. Ta oli alati džentelmen, kohati kui teine isa. Kui enam keegi ei uskunud minusse, siis tema uskus alati. Aitäh kõige eest, boss!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles