EMi vilistama sõitev kohtunik eksis Eesti liigas rängalt

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik Juri Frischer.
Jalgpallikohtunik Juri Frischer. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti jalgpalli Premium liiga 10. vooru kohtumises Paide Linnameeskond - Tallinna FCI Levadia tõusis keskseks tegelaseks peakohtunik Juri Frischer, kes eksis kahe penaltiga Levadia kasuks ja Paide kahjuks.

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) poolt kaheksa 4.-20. maini Inglismaal toimuvat U17 EM-finaalturniiri teenindava peakohtuniku sekka nimetatud Frischer määras 25. minutil seisul 0:0 ekslikult penalti Levadia kasuks, kuigi kaitsja Oleksandr Suhharov blokeeris Levadia pealelöögi õlaga. Dmitri Kruglov realiseeris penalti ning ebaõiglase värava mõju seni südilt võidelnud Paide moraalile oli suur – vaheajaks juhtis Levadia juba 3:0.

«Avaväravast rääkides, siis mängijad teevad igapäevaselt tööd ja pingutavad. Mul on siin teatud persoonidele etteheiteid,» sõnas Paide abitreener Erki Kesküla ETV poolajastuudios. Paide president Veiko Veskimäe oli veelgi otsekohesem: «Eks meil ole ebaõnne ka olnud. Tänagi see esimene olukord, kus ei olnud tegelikult penaltit.»

Teisel poolajal eksis Frischer taas rängalt. Jällegi penaltiolukorras. Ja jällegi Levadia kasuks ning Paide kahjuks. Levadia poolkaitsja Pavel Dõmov tabas jalaga näkku Paide kaitsjat Boliguibya Ouattarat ja kuigi tabamus toimus selgelt karistusala sees, määras Frischer kõigest karistuslöögi. Tõsi, sellest lõi Suhharov 1:3 värava, aga kohtuniku suurt eksimust see olematuks ei muutnud.

Kõrgliiga esimeses ringis Paidega 1:1 viigi teinud Levadia võitiski kohtumise 3:1 ja jagab endiselt Nõmme Kaljuga esikohta - mõlemad meeskonnad püsivad kaotuseta ja on üheksa vooruga teeninud 23 punkti. Nelja punktiga kaotavad neile FC Flora ja Tartu Tammeka. Paide on kaheksa punktiga kuues.

«Pärast suurepäraseid võite Flora üle meistriliigas ja Kalju üle karikasarjas oli meie jaoks väga tähtis ka see mäng võita,» sõnas Levadia peatreener Aleksander Rogic.

Eesti kõrgliiga tabeliseis:

  1. Tallinna FCI Levadia 23
  2. Nõmme Kalju 23
  3. Tallinna FC Flora 19
  4. Tartu JK Tammeka 19
  5. Narva JK Trans 16
  6. Paide Linnameeskond 8
  7. Tallinna JK Kalev 7
  8. FC Kuressaare 4
  9. Viljandi JK Tulevik 4
  10. Pärnu JK Vaprus 3
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles