Kanepi kaotas maratonmängus tugevale kasahhitarile ja jäi põhiturniirilt eemale (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Tertius Pickard / AP

Kaia Kanepi (WTA 61.) kaotas Stuttgardi WTA tenniseturniiri kvalifikatsiooni kolmandas ringis Kasashtani esindajale Zarina Diyasele (WTA 52.) 4:6, 6:4, 4:6.

Kaks tundi ja 18 minutit kestnud matš algas servimurretega, kuid kahjuks jäi murdega tagaajaja rolli Kanepi, kes kaotas vastase ühe vastu kaks servigeimi. Seejärel suutsid mõlemad tennisistid esimeses setis oma pallingut üsna kindlalt hoida.

Teises setis «hakkas juhtuma» seisul 3:3, kui Diyaz murdis Kanepi servi, kuid järgmises geimis tegi seda sama eestlanna. Mängu viis otsustavasse setti Kanepi murre 5:4 eduseisus – 32-aastane eestlanna realiseeris esimese settpalli punktiks.

Otsustav sett algas sarnaselt esimesele Kanepi jaoks krahhiga. Juba esimeses Kanepi servigeimis tegi Diyas murde ja asus matši juhtima. 3:1 seisul murdis kasahhitar taas ning tundus, et mäng on Kanepi jaoks kaotatud.

Eestlanna rabeles keerulisest seisust välja ning võitis kolm järgmist geimi, kuid Diyazel oli vastus varnast võtta. 4:4 seisul murdis Kasahstani esindaja Kanepi servigeimi nulliga ja asus kolmandat setti 5:4 juhtima. Mängu viimases geimis oli Kanepil kolm murdepalli, kuid Diyaz tõrjus kõik need ning realiseeris omakorda ise esimese ja ainsa matšpalli.

Kui Kanepi Stuttgardi turniiril põhitabelisse ei jõudnud, siis Eesti tennisesõbrad saavad kaasa elada teisele eestlannale, Anett Kontaveidile (WTA 31.), kes jõudis otse põhitabelisse ja kohtub avaringis tugeva Prantsusmaa esindaja Kristina Mladenoviciga (WTA 20.).

Märksõnad

Tagasi üles