Eesti korvpalli esiliiga poolfinaalis lõi mängija vastast näkku

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunikud peavad siruli löödud Saamuel Rõigase kõrval aru.
Kohtunikud peavad siruli löödud Saamuel Rõigase kõrval aru. Foto: Germo Aabla

Eesti korvpalli esiliiga poolfinaalis lõi Betoonimeistri korvpallur Paide mängijat.

Intsident leidis aset reedel Paides peetud esiliiga poolfinaalkohtumise neljandal veerandajal, kui mängida jäi veel 5.15. Betoonmeistri tsenter võitles oma meeskonnale ründelaua, kuid Paide mängija agressiivse kaitsetöö tõttu oli ta palli kaotamas.

Mehed viskusid mõlemad lahtise palli peale. Paidelane surus küünarnukiga vastasele näkku, ent kohtunikud seda koheselt veaks ei lugenud ning võtsid situatsiooni kui lahtise palli olukorda.

Järgnes Betoonmeistri mehe vasaku käe löök vastase suunas, mis tõi Betoonimeistri mängijale kaasa eemaldamise. Pärast kohtunike omavahelist arutelu anti paidelasele olukorrast ebasportlik viga.

Poolfinaali võitis Betoonimeister 69:55 ning alistas hiljem finaalis 73:59 Eesti Maaülikooli. Kuna reeglite järgi tähendab eemaldamine automaatselt ühemängulist võistluskeeldu, ei saanud eemaldatud mängija esikohamängus oma meeskonda aidata.

Eesti korvpalliliidu kohtunike divisjoni juht Rain Peerandi ütles, et intsidendiga tegeleb edasi distsiplinaarkomisjon. «Kuna tegu oli mängija esimese eemaldamisega ning midagi väga vägivaldset ei olnud, siis tõenäoliselt lisakaristust ei järgne,» edastas korvpalliliit Peerandi kommentaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles