Tšiili astus suure sammu WRC sarja pääsemise nimel

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak - Martin Järveoja
Ott Tänak - Martin Järveoja Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Tšiilis ralli, mis soovib järgmisel aastal kohta MM-kalendris. Autosport kirjutab, et nädalavahetus õnnestus igati ning Tšiili võimalused pääseda WRC sarja kasvasid hoobilt.

Tšiili ralli korraldamisel üritati võimalikult palju matkida MM-rallisid. WRC promootor Oliver Ciesla ütles Autospordile, et jäi nähtuga väga rahule. «See oli küll sisuliselt rahvuslik ralli, kuid infrastruktuur oli imeline. See entusiasm ja uhkus, mida me nägime, oli fantastiline,» ütles Ciesla.

Ka ralli korraldaja Sebastian Etcheverry jäi üritusega väga rahule. «See oli väga tugev ralli. Teame, et saame asju veel parandada ning teeme selle suunas tööd,» sõnas Etcheverry.

Tšiili on üks kolmest riigist, kes soovib Jaapani ja Keenia kõrval MM-rallit korraldada. FIA president Jean Todt on varasemalt juba kinnitanud, et Keenia ralli järgmisel hooajal veel MM-sarja ei pääse.

Kui aga hooaja teises pooles otsustatakse, et Tšiili ralli väärib MM-kalendris kohta, tehakse ralli korraldajatega kolmeaastane leping.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles