Galerii: Trans lõpetas Kalju vägeva seeria, kuid sai kindla kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 11. vooru avamängus alistas Nõmme Kalju koduväljakul Narva Transi 5:2.

Väljakuperemehed haarasid juhtohjad juba teisel minutil, kui sihile jõudis Robert Kirss. Puhkepausile mindi võõrustajate 2:1 eduseisus: 31. minutil suurendas Kalju edu Igor Subbotin, kuid neli minutit hiljem säras Roman Grigorevski.

Teise poolaja algus kuulus täielikult Kalju ründajale Liliule, kes sahistas võrku vastavalt 57. ja 60. minutil (penaltist) ning viis kaljukad 4:1 juhtima. 65. mänguminutil lõid värava mõlema meeskonna mängijad: esmalt vähendas Transi kaotusseisu Dmitri Prošin, seejärel vormistas lõppskoori Subbotin.

Enne seda mängu polnud Kalju sellel hooajal Eesti meistriliigas endale koduväljakul ühtegi väravat lasknud. Trans virutas ühe mänguga koguni kaks tabamust. 

Tabelitipp: 1. Nõmme Kalju 26 (10 mängust), 2. Tallinna Levadia 23 (9), 3. Tallinna Flora 19 (9), 4. Tartu Tammeka 19 (9), 5. Narva Trans 16 (10).

Videointervjuud Artur Kotenko (Trans) ja Robert Kirsiga (Kalju):

Enne mängu:

Kalju on esimese üheksa mänguga noppinud seitse võitu ja kaks viiki. Samas tehti üks neist kahest viigist 10. märtsil võõrsil just Transiga. 23 punkti annavad Kaljule tabelis hetkel teise koha, sama punktisummaga on liider Tallinna Levadia. Duo edu Flora ja Tartu Tammeka ees on neljapunktiline. Florast ja Tammekast jääb tabeli viiendal real olev Trans maha kolme punktiga, kuid Paide Linnameeskonna ees on Narva edu lausa kaheksa punkti.

Esimese üheksa mänguga on Premium liigas enim väravaid kirja saanud Kalju ründaja Liliu, kes on vastaste võrku sahistanud lausa 11 korral. Ühe värava (penaltist) lõi ta märtsis ka Transi vastu. Transi suurim väravakütt on olnud Dmitrii Barkov viie tabamusega. Barkov lõi ka viimati mõlemad Transi väravad 2:2 viigimängus Tallinna Kalevi vastu.

Transi poolt jäävad mängukeelu tõttu matšist eemale Dante Leverock ja Viktor Plotnikov. Juhendamiskeelu on ka meeskonna peatreener Adjam Kuzjajev.

Nõmme meeskonna juhendaja Sergei Terehhov: «Võõrsil kaotasime nende vastu mängides punkte. Üritame teha korrektuurid, et kodus mitte samu vigu korrata ja kodus 3 punkti väärilised olla.»

Kalju puurilukk Pavel Londak: «Narva on tugev vastane, kuid meie eesmärk on jätkata võidukalt.»

Transi kaitsja Maksim Tšerezov: «Kalju on väga tugev ja hästi keskendunud meeskond, kes oskavad nii rünnata kui ka kaitsta. Tõenäoliselt tuleb väga raske mäng, aga me anname ennast kõik, et vajalikku tulemust saavutada.»

Mängu kohtunik on Joonas Jaanovits, keda abistavad Silver Sepp ja Maikel Mikson. Neljas kohtunik on Grigori Ošomkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles