Pupart: ilmselt oleksin koondisekutsest loobunud

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAKVERE, EESTI 19JUN16.
Pildil 
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
RAKVERE, EESTI 19JUN16. Pildil tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondisesse kutset mitte saanud kogenud nurgaründaja Keith Pupart tõdes võrkpalliliidu kodulehele volley.ee antud intervjuus, et isegi kui Gheorghe Cretu oleks talle kutse läkitanud, olnuks tema vastus ilmselt eitav.

Alates 2015. aastast Poola kõrgliigas Lubini Cuprumis mänginud nurgaründajad Robert Täht ja Keith Pupart lõpetasid esmaspäeval käesoleva hooaja. Lubin mängis Varssavi Onicoga 7.-8. koha peale ja kordusmängu võitis Lubin võõrsil 3:1 (25:16, 25:18, 18:25, 25:21), kirjutab volley.ee. Et avakohtumise oli sama skooriga võitnud Varssavi klubi, otsustas 7. koha võitja kuldne geim. Selle võitis 18:16 Lubin.

Mõlemad eestlased kuulusid Lubini algkoosseisu ja tegid kaasa kogu mängu. Täht panustas võitu 19 punkti (+6), Pupart tõi 9 punkti (+3). Järgmisel hooajal kumbki eestlasest samas meeskonnas ei jätka. Täht sõlmis lepingu Türgi tippklubi Izmiri Arkas Sporiga, Pupart on uue töökoha otsunguil. Mõlemad mehed asusid kohe Varssavist teele Eesti poole, Täht lennuki, Pupart autoga.

Kuigi seoses klubis toimunud muudatuste ja treenerivahetusega oli viimane hooaeg üsna keeruline, tõdes Täht, et lahku mindi sõbralikult. «Kuna suutsime viimase mängu võita, siis vähendas see ka kõike negatiivset, mis sel aastal olnud. Suhted klubi presidendiga pole kõige paremad, aga lahku läksime emotsionaalselt ja vanad asjad unustati. Kindlasti oli viimane hooaeg kõige iseseisvam, varasemalt hoidis Gianni (Lubini endine ja Eesti koondise praegune peatreener Gheorghe Cretu-toim) mingeid asju ise ohjes, mida praegused treenerid teha ei suutnud,» rääkis Täht.

Vaadates kogu Poolas veedetud ajale tagasi, toob Täht välja kaks olulist punkti. «Esiteks mängisin seal end Euroopas pildile. Kõige eredamalt jäi aga meelde minu esimene mäng algkoosseisus. See oli kõige esimene hooaeg, kus oli pingil istunud ja hooaja lõpus sain platsile. Võitsime tippklubi ja mind valiti mängu parimaks.»

Türgi klubi Arkas tundis Tähe vastu huvi juba eelmisel aastal, ent siis ei lubanud Lubin eestlast minema. «Et sealne treener uuris juba eelmisel aastal maad, siis oli mul nende suhtes kodutöö tehtud ja otsustada kergem. Kuigi oli ka teisi pakkumisi, tundus see õige otsusena, ootan uut hooaega ootusärevusega,» põhjendas võrkpallur oma valikut.

Eestis saab Täht enne rahvusmeeskonna laagri algust nädalakese puhata. Kuigi pidi hooaja keskel hüppeliigese vigastuse tõttu mängupausi tegema, on tervis ja vaim koondisemängudeks valmis. «Koondise esimene tsükkel pole ka väga pikk. Vigastus on unustatud, aga kogu edasise karjääri pean mängima hüppeliigese kaitsmetega, mis mind siiani veidi häirib. Aga tuleb ära harjuda,» sõnas Täht.

Pupart: tahan suvel lapsi kasvamas näha

Keith Pupart veedab pärast hooaja lõppu aega perega ja on avatud pakkumistele uue koduklubi osas. «Mingid variandid on õhus olnud, ent allkirja kuskile veel pannud pole, seega nimeliselt millestki rääkida ei tahaks. Hetkel võtan asja rahulikult ja olen pakkumistele avatud. Loodan välismaalt mingi võimaluse leida, niipalju taset peaks mul veel olema,» sõnas mängumees.

Pupart selgitas ka olukorda rahvusmeeskonna kutse saamise ümber. «Võttes arvesse olukorda, et ma hooaja sees oma pere juurest eemal olen, siis tahan suvel oma lapsi kasvamas näha ja perega aega veeta. Kui oleksin kutse saanud, siis oleksin sellest tõenäoliselt loobunud. Lisaks pere faktorile tahan ma veel mõned hooajad kõrgel tasemel klubivõrkpalli mängida, aga vanus on juba selline, et pean kehale ka puhkust andma. Klubivõrkpall on see, mis toob leiva lauale ja pean kuskilt tagasi hoidma,» ütles Pupart. See info oli ka koondise treeneritel olemas.

Poola perioodist Pupart midagi eriskummalist välja tuua ei oskagi, öeldes, et need aastad möödusid sportlase jaoks tavalise rutiinina. «Ei torka küll midagi eriti meeldejäävat pähe, oli nii-öelda tavaline töötegemine. Minu jaoks oli see aeg liiga mõistes muidugi karjääri tugevaim, kus ma mänginud olen,» lisas nurgaründaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles