Blogi: kaheksa geimi järjest võitnud Kontaveit sai Kerberilt loobumisvõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril. Foto: nph / Hafner / imago/Nordphoto / Scanpix

Anett Kontaveit sai Stuttgardi tenniseturniiri teises ringis oodatust kergema tööpäeva, kui sakslanna Angelique Kerber andis eestlanna eduseisul 6:0, 2:0 reievigastuse tõttu loobumisvõidu. Avasetis tegi eestlanna kümme äralööki ja vaid neli lihtviga, Kerber lasi jalga tohterdada juba 0:5 kaotusseisu jäämise järel. Teises setis kaotas sakslanna kohe taas oma servigeimi nulliga ning otsustas pärast teist geimi mängu pooleli jätta. Kolmandas ringis kohtub Kontaveit kas Garbine Muguruza või Anastasia Pavljutšenkovaga.

Enne mängu:

Mullu oli Kontaveit Roomas Kerberist üle võimsalt, tulemusega 6:4, 6:0. Ühtlasi oli eestlannale tegu ajaloolise saavutusega, sest Kerber oli sel hetkel maailma esireket. Praegu on sakslanna maailma edetabelis langenud 21. kohale, Kontaveit on 34. real.

Viimastel kuudel pole Kerberi hoog aga laita, sest ta on jõudnud veerandfinaali nii Indian Wellsi kui ka Miami tippturniiridel. Enne seda Dubais lõppes sakslanna tee alles poolfinaalis. Kontaveit oli seevastu saanud viimasest seitsmest mängust vaid ühe võidu, enne kui alistas eile üle kolme tunni kestnud maratonmängus Mladenovici 5:7, 7:6 (3), 7:6 (5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles