WRC-sarjas näeb enneolematut kompromissi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi ralli
Walesi ralli Foto: @World / M-Sport

Hiljuti lükkas FIA tagasi Walesi ralli korraldajate plaani tuua ralli punktikatse publikule lähemale ning sõita see Llandudno kesklinnani pikendatud Great Orme’i kiiruskatsel. Nüüd on FIA ja Walesi ralli korraldajad jõudnud kompromissini, mille järgi ei sõideta punktikatset ralli viimase kiiruskatsena.

Kuna Walesi ralli korraldajate plaani järgi oleks suur osa punktikatsest sõidetud asfaldil, ei meeldinud FIA-le neile esitatud plaan. Autoralli MM-sarja eeskirjades on kirjas, et punktikatse peab olema rallile iseloomulik ehk Walesi ralli puhul peab see toimuma kruusal, mitte asfaldil.

Nüüd on jõutud uue lahenduseni, mida esitletakse meeskondadele sel nädalal. Plaani kohaselt oleks jätkuvalt pikendatud Great Orme’i katse ralli viimane, kuid powerstage'ina sõidetaks hoopis mõni varasemalt kavas olev kiiruskatse. Suure tõenäosusega Gwydiri kiiruskatse esimene läbimine, mis on kavas hommikul kell 8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles