Rally Estonia korraldaja: Tartu on WRC-sarja promootorite hinnangul ideaalne rallilinn

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina ralli
Argentina ralli Foto: DIEGO LIMA / AFP

Kümme aastat tagasi Martin Rauami kaardilugejana Argentina rallil osalenud Silver Kütt rääkis Kuku raadio podcastis «Powerstage», et Argentina oli üks vingemaid rallisid. FIA rallikomisjoni kuuluv Kütt meenutas ka ühte põnevat seika.

«Minu mäletamist mööda olid meil kõige suuremad probleemid katsetel, kus oli savine ja liivane pinnas. Ühe katse stardis ei püsinud autod enam teel, vaid hakkasid vajuma, külg ees, kraavi stardijoonel. Autod startisid kraavist ning üritasid tee peale tagasi tulla, et kellade vahelt läbi sõita,»meenutas ta ning lisas: «Kui on muutlik ilm, siis see saab olema kindlasti üks faktor.»

Silver Kütt
Silver Kütt Foto: TOOMAS TATAR / PM/SCANPIX BALTICS

Kes võiks aga Argentina ralli võita? «Kindlasti on siin mängus kogemused, aga tänavune hooaeg on näidanud, et midagi kindlat pole. Meil on asfaldispetsid ja kruusaspetsid, aga tulemused ei kajasta neid suundumusi. Mina ei julgeks kedagi ennustada. Loomulikult loodan, et Otil (Tänaku-toim) läheb hästi, aga ralli on läbi siis, kui autod on finišis ning žürii on tulemused kinnitanud.»

Kütt on ka Rally Estonia korraldaja, mida soovitakse tulevikus näha ka WRC-kalendris.

Peame väikeses Eestis tegema midagi väga teistmoodi!

«Enda mõttes korraldame testrallit, et seda viia MM-tasemele. Kui istume kodus, ei tee me kunagi WRC-rallit. See pole võimatu, see on võimalik, aga peame väikeses Eestis tegema midagi väga teistmoodi ja ägedalt, et selline asi juhtuks!»

Kütt avaldas, et WRC-sarja promootorite hinnangul on ideaalne ralli korraldajalinn 100 000 elanikuga.

«Tartu on täpselt selline linn, mis nende kriteeriumite järgi oleks ideaalne. Kui see linn on suurem, siis see ralli ei tule sealt linnast välja – see peab olema piisavalt pisike, et ralli oleks selle linna põhitegevus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles