Blogi: Euroliigas nelja hulka jõudnud Žalgiris tõstis Leedu rahva seitsmendasse taevasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalturniirist ühe võidu kaugusel olev Žalgiris peab neljandagi mängu koduste roheliste seinte vahel.
Finaalturniirist ühe võidu kaugusel olev Žalgiris peab neljandagi mängu koduste roheliste seinte vahel. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond pani hõiskama kogu Leedu rahva, pääsedes korvpalli Euroliigas nelja parema finaalturniirile. Kolme võiduni peetud veerandfinaalseerias alistati 3:1 Pireuse Olympiacos, viimaseks jäänud neljas mäng võideti 101:91. Avapoolaja võitis Žalgiris 17 punktiga ja juhtis viimase veerandaja eel juba 22 punktiga, lasi küll mängu lõpu eel vastased korraks veel 7 punkti kaugusele, ent vormistas lõpuminutitel siiski kindlalt võidu.

Final Fouri pääses ka Istanbuli Fenerbahce, saades Vitoria Baskoniast jagu samuti mängudega 3:1. Viimaseks jäänud kohtumine võideti 92:83, Marko Guduric tõi võitjatele 22 ja Nicolo Melli 21 punkti. Kaotajate parim oli 14 punktiga Vincent Poirier. 

Enne mängu: 

Teisipäeva õhtul joovastas Žalgiris kodupublikut 80:60 võiduga. Edule rajati alus teise veerandaja 13:0 spurdiga. Ehkki kreeklased vähendasid vahe seitsmele punktile, näitas tabloo viimase perioodi alates taas võõrustajate turvalist 67:50 eduseisu. Lõpuks võitis Žalgiris 80:60. Avamängus oli kreeklasi võõrsil 87:78 üllatatud, teises mängus oli aga 79:68 parem Olympiacos.

«Tegime mõningaid vigu, aga meie vaim oli kogu aeg valmis. Võitlesime ja aitasime üksteist – nii jätkates oleme kõigeks võimelised,» sõnas teisipäevase mängu parimana 18 punkti toonud Brandon Davies.

Ka Žalgirise vapustava hooaja peaarhitekt Šarunas Jasikevicius ei jäänud hoolealuste esitusega lõpuni rahule, kuid lisas: «Meil on palju arenguruumi. Kaotasime kolmandal veerandil lubamatult keskendatuse. Aga parim ja tähtsaim teadmine on, et juhime seeriat 2:1.»

Kui Olympiakos on alates 2012. aastast mänginud koguni neljas Euroliiga finaalis, siis Žalgiris pääses sel sajandil esimest korda üldse play-off’i ehk kaheksa parema hulka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles