Volkswagen teeb Kataloonias comebacki, kuid kes istub auto rooli?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Polo R5
Volkswagen Polo R5 Foto: twitter

Volkswagen on juba pikalt arendanud uut R5 klassi ralliautot. Nüüd on selge, et Volkswageni uus ralliauto teeb debüüdi oktoobris toimuval Kataloonia rallil.

Volkswagen Polo R5 läbib FIA homologeerimise (protsess, mille käigus kontrollitakse auto reeglitelevastavust ja väljastatakse võistlemiseks pass, millele auto peab kõigil etappidel üksikasjaliku täpsusega vastama - toim) eeldatavalt 1. oktoobril. Kolm nädalat hiljem stardib tuttuus võistlusauto juba Kataloonia rallil.

«Hispaania on meile meelepärane koht. Tähistasime seal oma esimest MM-tiitlit, see hetk jääb meile igavaseks meelde. Muidugi on Hispaania ralli suurepärane koht ka tingimuste poolest, kus meie auto kestvus esimest korda proovile panna,» ütles Volkswagen Motorsporti direktor Sven Smeets.

Polo R5 hakkab sõitma WRC2 klassis, kus praegu on võistlemas Citroen C3, Škoda Fabia, Ford Fiesta ning Hyundai i20 R5 autod.

Kes Volkswageni rooli istub, pole veel välja öeldud. Küll aga on teada, et nii Pontus Tidemand kui Eric Camilli on mõlemad autot testinud.

Volkswagen tuli Polo WRC-ga aastatel 2013-2016 nii võistkondlikuks kui läbi Sebastien Ogieri ka individuaalseks maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles