Super! Anett Kontaveit võttis Stuttgardis hiilgava võidu ja jõudis poolfinaali! (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Hartenfelser / imago/Hartenfelser

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) alistas Stuttgardi tenniseturniiri veerandfinaalis venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 27.) 7:5, 6:7 (6), 6:4.

Kontaveit murdis esmakordselt avasetis Pavljutšenkova servigeimi seisul 2:2, kuid loovutas oma servi 5:4 eduseisus. Esimese seti otsustas Kontaveidi servimurre 5:5 seisul, mille järel suutis eestlanna oma pallingut hoida. Kontaveit realiseeris esimese settpalli punktiks.

Teine sett oli mõlema poolt vaadates üle kivide ja kändude. Mõlemad sportlased murdsid vastase servigeimi kahel korral ning Kontaveit tõrjus seisul 5:5 kaks Pavljutšenkova settpalli. Seti võitja selgus kiires lõppmängus, kus venelanna realiseeris viienda settpalli ja viis matši otsustavasse setti.

Kolmandas setis murdsid mõlemad tennisistid kordamööda vastase servigeimi. Eriti pingeliseks kujunes seti üheksas geim, kus Kontaveidil oli kasutada koguni kolm matšpalli ja Pavljutšenkoval viis murdepalli. Seekord jäi peale venelanna. 5:4 eduseisus Kontaveit vastasele ei halastanud ja realiseeris neljanda matšpalli.

Kaks tundi ja 55 minutit kestnud mängu statistika:

Foto: Kuvatõmmis / protennislive.com

Enne mängu:

Kontaveit alistas Stuttgardi tenniseturniiri teises ringis tugeva sakslanna, endise maailma esireketi Angelique Kerberi, kuid võit tuli oodatust kergemini, sest Kontaveidi 6:0, 2:0 eduseisul andis Kerber jalavigastuse tõttu loobumisvõidu. Kummalisel kombel tabas samasugune saatus mõni tund hiljem ka Kontaveidi järgmist vastast Pavljutšenkovat.

Nimelt võitis maailma edetabelis 27. kohal olev Pavljutšenkova võitis edetabeli kolmanda numbri Garbine Muguruza vastu avaseti 7:5, misjärel hispaanlanna loobus edasimängimisest. Seisul 5:5 oli Muguruza juba võtnud vigastuse tohterdamiseks arstliku pausi, ent raputas järgmiste punktide jooksul pidevalt pead, andes mõista, et ei saa korralikult liikuda.

Kontaveidi ja Pavljutšenkova veerandfinaal on kavas peaväljaku kolmanda mänguna, kuid mitte varem kui Eesti aja järgi kell 19.30. Varem on nad omavahel vastamisi olnud kaks korda, 2015. aasta US Openi teises ringis võitis Kontaveit 7:5, 6:4. Mullu oli Indian Wellsi turniiril aga 6:4, 6:4 parem 26-aastane venelanna.

Pavljutšenkova viimase aja vorm pole olnud ülemäära hea. Austraalia lahtistel kaotas ta teises ringis Kateryna Bondarenkole ning St. Petersburgis, Dohas, Dubais ja Indian Wellsis pidi reketid pakkima juba esimese mängu järel. Miamis alustas ta võiduga Aliaksandra Sasnovitši üle, ent kaotas siis Kerberile, Stuttgardi turniiri avaringis pidi tema 7:6 (7), 5:7, 6:4 paremust tunnistama Madison Keys.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles