Video: Doncici pöörane kaugvise viis suure edu maha mänginud Reali ihaldatud sihini

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic ei usu jälle ise ka, millega ta on äsja hakkama saanud.
Luka Doncic ei usu jälle ise ka, millega ta on äsja hakkama saanud. Foto: BorjaB.Hojas / Alter Photos / Sipa USA / Scanpix

Korvpalli Euroliiga viimane poolfinalist on Madridi Real, kes mängis küll veerandfinaalis maha suure edu, kuid võitis Ateena Panathinaikost lõpuks ikkagi 89:82 ja kindlustas 3:1 seeriavõiduga pääsu Final Fouril. Lisaks Realile jõudsid sinna veel Kaunase Žalgiris, tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce ja Moskva CSKA.

Real juhtis neljandat mängu juba 22 punktiga ja edasipääs näis kindel, kuid seljaga vastu seina surutud Panathinaikos alustas peamiselt Nick Calathese vedamisel lõpuspurti. Mängukellale oli jäänud minut ja kümme sekundit, kui Calathese kolmese järel juhtis Real vaid kolme punktiga ning nende rünnakul oli 24 sekundit peaaegu nulli tiksunud.

Otsustaval hetkel võttis aga mängu taas enda peale Reali noor komeet Luka Doncic: rünnaku viimasel sekundil ühelt jalalt teele saadetud kaugvise tabas lauapõrkest! Sellest hoobist Olympiakos enam ei toibunudki, Sergio Llulli vabavise vormistas lõppseisu ja Real võis hakata tähistama pääsu nelja parema meeskonna finaalturniirile.

Doncici arvele kanti Reali parimana 17 punkti, lisaks andis ta viis korvisöötu. Nii Felipe Reyes kui ka Gustavo Ayon lisasid 12 punkti. Panathinaikose suurim korvikütt oli 21 punktiga Chris Singleton, Calathesele ja Mike Jamesile märgiti protokolli 18 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles