Euroliigas said selgeks poolfinaalpaarid

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgiris lülitas veerandfinaalis konkurentsist Pireuse Olympiakose.
Kaunase Žalgiris lülitas veerandfinaalis konkurentsist Pireuse Olympiakose. Foto: Alfredas Pliadis / imago/Xinhua

Eile lunastasid koha korvpalli Euroliiga finaalturniirile Madridi Real ja Moskva CSKA. Päev varem jõudsid sinna Istanbuli Fenerbahce ja Kaunase Žalgiris.

Nelja parema hulgas lähevad omavahel vastamisi põhiturniiri võitja CSKA ja Real ning Leedu au ja uhkus Žalgiris kohtub tiitlikaitsja Fenerbahcega.

See tähendab, et aastase vahe järel ei jõudnud nelja parema hulka kumbki Kreeka suurklubi. Eelmise hooaja finalist Pireuse Olympiakos jäi veerandfinaalseerias 1:3 alla Žalgirisele ning Ateena Panathinaikos tunnistas Madridi Reali 3:1 paremust. Mõlemad Kreeka klubid omasid seerias koduväljakueelist.

Kui finaalturniir peetakse sel sajandil seitsmendat korda Kreeka klubideta, siis Leedu au ja uhkus Žalgiris jõudis nelja parema hulka esimest korda pärast aastat 1999. Konkurentsi jäänud neljast klubist on edukaim Real üheksa tiitliga. Mosvka suurklubi on jõudnud ihaldatud karikani seitsmel, Žalgiris ja Fenerbahce ühel korral.

Euroliiga poolfinaalid Belgradis mängitakse 18. mail. Kolmanda koha lahing ja finaal peetakse kaks päeva hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles