Kehra peatreener poolfinaalseeriast: ei oodanud 3:0 võitu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra mängijad.
HC Kehra mängijad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Teinegi käsipalli meeste meistriliiga poolfinaalseeria sai otsa kolme mänguga. Reede õhtul Viljandis andis kodumeeskond kõva lahingu, kuid pidi siiski tunnistama HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi 30:28 (13:15) paremust. Kehra läheb finaalis vastamisi Põlva Servitiga, Viljandi HC-d ootab pronksiseerias HC Tallinn.

Kohtumise tähtsuse kohaselt olid nii Viljandi spordihoone kui mänguväljak elektrit täis ning mäng oli tasavägine ja tulinegi avasekunditest peale. 4. minutil viis Kristo Voika vise mulgid esmakordselt poolfinaalseerias 2:1 ette. Peagi oli Kehra uuesti juhtimas, kuid siis haaras ohjad Viljandi valgevenelaste paar Sergei Rodjukov – Andrei Hapal ning 16. minutiks oli kodumeeskonna edu 8:5.

Imelises hoos oli Viljandi väravasuul Rasmus Ots, avapoolajal kogunes Eesti koondise esipuurivahile suisa 13 tõrjet. Kehra tagaajamine hakkas tulemust andma kui Indrek Normak viis minutit enne pausi tegi seisuks 11:10, siis vastasid mulgid kolme vastuseta väravaga ja kasvatasid edu hoopis neljale väravale.

Poolaja viimane minut oli eriti sündmusterohke, sest sellesse mahtus nii Otsa kui Mikola Naumi tõrje, Kehra väravavahi kaheminutiline karistus, siis omakorda Mikk Aasmaa ja veel üks Otsa tõrje, Sander Aasmäe eemaldamine ja lõpusekundiga veel ka Nikita Jermaševitši realiseeritud karistusvise, mis saatis meeskonnad puhkama seisul 15:13.

Heas hoos veteran Kristo Järve suurendas küll Viljandi edu, kuid mulkide mängu hakkasid lõhkuma kaheminutilised karistused ning Kehra kasutas olukordi osavalt ja kiirelt. 39. minutil seadis Martin Nerut kiirrünnaku lõpetuseks tabloole viigi 18:18. Võõrustajad said uuesti kahega ette, ent külaliste mängumasin kogus tuure.

Postide vahel tegi Aasmaa suurepärast tõrjetööd, rünnakul otsiti ja leiti kiireid lahendusi ning kümneminutilise perioodi 7:2 võitnud Kehra sai 26:23 ette. Viimast viit minutit alustati Abdel Djalil Machou tabamuse järel neljaväravalises eduseisus, kuid Viljandi polnud alla andnud. Kolm järjestikust väravat Rodjukovilt, Voikalt ja meeskonna kapten Kristjan Koovitilt ning vahe oli jälle minimaalne.

Minut enne lõppu, seisul 27:28 läks viskele Järve, ent ees olid nii blokk kui Aasmaa. Dmõtro Jankovski kasvatas kohe teises platsiotsas skoori ning Kehra sai lõpuks 30:28 võidu. Võitjate kasuks viskasid Normak ja Kaspar Lees kuus, Nerut ja Jankovski viis väravat. Kaotajate poolel olid täpsemad Järve ja Hapal seitsme ning Voika viie tabamusega.

«Ütlen ausalt – ei oodanud, et seeria 3:0 võidame,» tunnistas Kehra peatreener Kaupo Liiva. «Eriti veel kui neist mängudest kaks olid Viljandis. Aimasime, et vastased liigselt joosta ei armasta ning rõhusime oma mängu ülesehituses kiire tempo peale. Täna oli võitlust palju, aga kannatasime esimese laine ära ja toonitasime veel vaheajalgi, et tuleb oma mängujoonisest kinni pidada.»

Poolfinaali mängudega 3:0 võitnud Kehra kohtub Eesti meistrivõistluste finaalis teist aastat järjest Põlva Servitiga. Kolme võiduni peetav finaalseeria algab teisipäeval, 8. mail Põlvas. Tunamullune hõbe Viljandi asub võitlusse pronksi nimel HC Tallinna vastu, kus medalite kaelasaamiseks vaja kahte võitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles