Galerii: Pliškova servis Kontaveidi Stuttgardi turniirilt välja (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) kaotas Stuttgardi tenniseturniiri poolfinaalis tšehhitarile Karolina Pliškova (WTA 6.) 4:6, 2:6.

Matš algas tasavägiselt ning mõlemad naised suutsid esimeses setis oma servi hästi hoida. Esimest korda pääses avasetis Pliškova murdega peale seisul 5:4. Järgmises geimis hoidis ta oma servi ning see tähendas avaseti võitu.

Teises setis oli Pliškova serv pea laitmatu. Ta ei loovutanud nelja pallingugeimi peale Kontaveidile mitte ühtegi punkti! Esimest korda murdis Tšehhi mängija teises setis Kontaveidi servi seisul 2:1, teist korda aga seisul 5:2.

Kogu matši jooksul võitis Pliškova 96 protsenti (25/26) esimese servi punktidest ning 73 protsenti (11/15) teise servi punktidest. Kontaveidi samad näitajad olid vastavalt 61 protsenti (20/33) ning 52 protsenti (13/25).

«Olime alguses mõlemad veidi närvis. Aga mu serv töötas ja teises setis leidsin oma rütmi üles,» ütles Pliškova matši järgselt. 

Finaalis kohtub Pliškova ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 16.), kes alistas poolfinaalis 6:4, 6:2 Caroline Garcia (WTA 7.). 

Postimees noppis eelseisvaks mänguks välja 7 põnevat fakti:

  • Pliškova osaleb Stuttgardis kolmandat aastat järjest – kõikidel kordadel on ta jõudnud vähemalt veerandfinaali. Aastal 2016 jäi Pliškova veerandfinaalis 2:6, 6:7 (8) alla Agnieszka Radwanskale (Poola), aasta hiljem 6:7 (3) 7:5, 3:6 hilisemale võitjale Laura Siegemundile (Saksamaa).
  • Kontaveit tegi Stuttgardis debüüdi eelmisel aastal, kui jõudis veerandfinaali. Kaheksa parema hulgas tunnistas eestlanna Maria Šarapova (Venemaa) 6:3, 6:4 paremust.
  • Eile kaks tundi ja 18 minutit kestnud mängus Jelena Ostapenko (Läti) 5:7, 7:5, 6:4 alistanud Pliškova sai sellel hooajal esmakordselt jagu maailma edetabelis esiviisikusse kuuluvast mängijast.  
  • Juhul kui Pliškova ja Kontaveidi vaheline poolfinaalmatš läheb kolmandasse ehk otsustavasse setti, siis suure tõenäosusega jõuab finaali tšehhitar. Pliškova on sel hooajal võitnud kõik seni peetud kuus kolmesetilist mängu.
  • Kontaveit kaotas viimati poolfinaalmatši 2016. aasta septembris, kui tunnistas Guangzhou turniiril nelja parema hulgas hilisema võitja Lesia Tsurenko (Ukraina) 6:4, 6:2 paremust.
  • 22-aastane Kontaveit ja 26-aastane Pliškova pole kunagi varem omavahel kohtunud. Täna tehakse ajalugu.
  • Stuttgardi turniiril jõuab esmakordselt finaali Eesti või Tšehhi tennisist.

Kontaveidi ja Pliškova vaheline poolfinaalmatš algab Eesti aja järgi kell 19.30. Postimees teeb mängust otseblogi. Selle mängu võitja kohtub finaalis ameeriklanna Coco Vandeweghe (WTA 16.) ja Prantsusmaa esindaja Caroline Garcia (WTA 7.) paari võitjaga.

Karolina Pliškova.
Karolina Pliškova. Foto: Michael Weber IMAGEPOWER / imago/Michael Weber
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles