Video: kas MMil konkurentsist pudenenud O'Sullivan müksas vastast meelega küünarnukiga?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuukri MMi suurfavoriidi Ronnie O'Sullivani tee Sheffieldis lõppes teises ringis kaotusega Ali Carterile.
Snuukri MMi suurfavoriidi Ronnie O'Sullivani tee Sheffieldis lõppes teises ringis kaotusega Ali Carterile. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Snuukri MMil Inglismaal, Sheffieldis sündis üllatus, kui teisene asetatud Ronnie O'Sullivan kaotas 9:13 15. paigutust omavale Ali Carterile (Inglismaa). Matši enim furoori tekitanud episood puudutas mängijate kokkupõrget 19. frame'is.

O'Sullivan oli matšis 8:10 ja frame'is 25:51 kaotusseisus, kui sooritas hea löögi, mis sundis Carterit otsima tabamust portepõrkest. Enne portepõrget toimus aga mängijate kokkupõrge, sest tugitooli poole sammudes müksas O'Sullivan sealt tulnud Carterit. Igaüks võib videokorduse põhjal ise öelda, kas O'Sullivani tegu oli tahtlik või mitte.

Kui see oli O'Sullivani sihilik katse vastane verest välja lüüa, siis see ebaõnnestus, sest Carter võitis tolle frame'i 58:29 ja asus 11:8 juhtima. O'Sullivan vähendas vahet ja omas 21. frame'is väga head võimalust võiduks, ent eksis lihtsa sinisega ning Carter võitis 61:54.

See andis nii 2008. kui ka 2012. aasta MMi finaalis O'Sullivanile kaotanud Carterile 12:9 edu ja asetas viiekordse maailmameistri sundseisu - O'Sullivan pidi veerandfinaali jõudmiseks võitma neli frame'i järjest. See osutus suurfavoriidile üle jõu käivaks ülesandeks. Carter võitis järgmise frame'i ja matši 13:9.

Snuukri MMi suurfavoriidi Ronnie O'Sullivani tee Sheffieldis lõppes teises ringis kaotusega Ali Carterile.
Snuukri MMi suurfavoriidi Ronnie O'Sullivani tee Sheffieldis lõppes teises ringis kaotusega Ali Carterile. Foto: Rui Vieira / PA Wire/PA Images

Veerandfinaalis kohtub Carter kas seitsmendana asetatud kahekordse maailmameistri (2000, 2003) Mark Williamsi (Wales) või inglase Robert Milkinsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles