Rahulolev Tänak: natuke imelik on teenindusse tulla nii, et kurta pole millegi üle (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Argentina MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Argentina MM-rallil. Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC / Scanpix

Argentina MM-rallil seni sõidetud 15 kiiruskatsest 10 võitnud ja viimase päeva eel kindlat liidrikohta hoidev Ott Tänak tunnistas pärast laupäevaste katsete lõppu, et tegemist oli peaaegu ideaalse rallipäevaga.

«Täna oli parem päev kui eile, vigu me ju ei teinud! Päris mõnus oli kõike kontrollida ja vooluga kaasa minna. Veidi kummaline on teenindusse tulla nii, et millegi üle polegi kurta! Aga kindlasti on meil veel palju arenguruumi. Praegu on mul siiski enesekindlust, et pingutada. El Condor ja Mina Clavero – MM-sarja aeglaseim katse – on veel ees. Kui sõidan need normaalse rütmiga läbi, on kõik hästi, aga see on ralli: kõike võib juhtuda,» rääkis eestlane.

«Muidugi pole see täiuslik päev: täiuslik oleks seitse katsevõitu seitsmest!» naljatas Tänak pisut hiljem tippsõitjate pressikonverentsil. «Udus peetud katsetel oli raske sõita, aga kui juba nägime, kuhu nina keerata, saime kiiruse üles võtta. «Oleme kogu aeg väga tasavägises konkurentsis, edu kasvab ju mõne sekundi kaupa. Kõik pingutavad, meie niisamuti. On tore, kui kogu tiim sulle toeks on, see lisab enesekindlust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles