Dramaatiline Bakuu GP: Hamiltoni uskumatu võit, Red Bulli naeruväärne krahh

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alati draamat pakkuva Aserbaidžaani GP võitis britt Lewis Hamilton, kes tõusis liidriks kolm ringi enne lõppu tänu tiimikaaslase Valtteri Bottase rehvipurunemisele. Teise koha sai avaringil Esteban Oconiga kokku põrganud Kimi Räikkönen, kolmas oli Sergio Perez. MM-sarja üldliider Sebastian Vettel jäi neljandaks. 11 ringi enne lõppu nullisid Red Bulli võimalused üksteisega jagelenud Daniel Ricciardo ja Max Verstappen - viiendal kohal olnud Ricciardo sõitis nimelt kolleegile otsa ning mõlemad lõpetasid sõidu keset teed. 

Võiduga tõusis Hamilton ka 70 punktiga MM-sarja üldliidriks. Vettelil on neli punkti vähem. Kolmandana jätkab Kimi Räikkönen (48), neljas on tänase päeva ebaõnnesõdur Bottas (40).

ENNE SÕITU:

Tegu oli Vetteli kolmanda järjestikuse kvalifikatsioonivõiduga. Eilses ajasõidus näitas paremuselt teist tulemust tiitlikaitsja Lewis Hamilton Mercedesega. «See oli tasavägine kvalifikatsioon. Kaotasin vist viimases sektoris veidi aega, kuid Sebastian tegi suurepärase ringi. Proovin tema elu kindlasti raskeks teha,» ütles pärast kvalifikatsiooni Hamilton.

Teise stardirea moodustavad Valtteri Bottas (Mercedes) ning kaks nädalat tagasi Hiina GP võitnud ja mullu Aserbaidžaanis triumfeerinud Daniel Ricciardo (Red Bull). Kolmandas reas võtavad kohad sisse Max Verstappen (Red Bull) ja kvalifikatsiooni otsustaval ringil ebaõnnestunud Kimi Räikkönen (Ferrari).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles