Koolisõidu sisemeistrivõistlustel kaitses tiitlit Dina Ellermann

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel Rahulas
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel Rahulas Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Koolisõidu sisemeistrivõistlustel Rahulas jagati pühapäeval välja kõikide vanuseklasside ja harrastajate klassi medalid. Seeniorides kaitses tiitlit Dina Ellermann oma põhihobusel Landy’s Akvarelil.

Seenioride võistlusklassis osales kokku 6 võistluspaari, kellest kaks paari sõitsid grand prix tasemel ja ülejäänud neli väikest ringi. Seekord pidid GP tasemel sõitjad esimesel osavõistlusel esitama Intermediate II ja  teisel osavõistlusel GP-skeemi. GP-tasemel võistlejate väljasõidetud tulemus korrutati raskusastme tõttu veel lisaks koefitsendiga 1,1. Väikeses ringis sooritasid ratsanikud esimesel ,päeval väikese ringi ja teisel Intermediate I skeemi.

Võistlusklassi peamine favoriit, Dina Ellermann (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) osales lisaks oma põhihobusele Landy’s Akvarelile ka noore lootuse Donna Annaga, kellega sõideti väikest ringi ja saavutati võistluse arvestuses kokkuvõttes 3. koht. Kuna sisemeistrivõistluste arvestuses sai osaleda aga ühe hobusega, läks kirja tulemus Landy’s Akvareliga.

Ellermanni ja Akvareli sõit sujus üldjoontes kenasti, mis päädis tulemusega 75,845% . Esimesest osavõistlusest sai paar tulemuseks 75,436%, mis andis kahe osavõistluse tulemuseks kokku võidusumma 151,281 punkti.

Dinale pakkusid suures ringis konkurentsi Getter Kangur (Tondi RSK) ja Ashwan, kellele see oli sellel tasemel esimene võistlus. Esimesest päevast võttis paar kaasa 71,608% ja pühapäeval sooritati GP-skeem tulemusele 69,308%, mis andis neile kokkuvõttes teise koha 140,916 punktiga.

Sisemeistrivõistluste pronksi võitis uus ja huvitav paar - Tiina Kuusmann (RSK KRT) Romantikal. Tiina sai laupäeval tulemuseks 64,696% ja täna 67,500%, mis andis kokku 132,196 p. Tiina treenib samuti Alla Gladõševa käe all.

Dina jäi märaga väga rahule ja ütles muiates, et vaid iseendaga peab veel tööd tegema, et arvutusvigu sammude lugemisel sisse ei tuleks. „Täna tulid meil hästi välja just piaffeed ja passaažid.“ Motivatsiooni võistlustel osalemiseks ja arenemiseks annavad sportlasele just hobused. „ Mind motiveerivad tulemused, mis hobustega tulevad ja kogu töö hobustega. See on minu elustiil,“ tõdes Dina.

Seenioride medalikolmik: Tiina Kuusmann, Dina Ellermann, Getter Kangur
Seenioride medalikolmik: Tiina Kuusmann, Dina Ellermann, Getter Kangur Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Järgmine medalikomplekt jagati välja juunioride klassis, kus käis väga tasavägine võistlus 10 võistluspaari seas. Juuniorsportlased võistlesid M-tasemel. Kui startinud olid pooled võistlejatest, asus võistlust juhtima mitmekordne poniklassi kullavõitja Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) oma uuel ratsul Freya, kes kogusid tulemuseks 64,040%. Kahe päeva peale kokku kogus paar 129,151 punkti ja lõpetas sellega lõpuks neljandal kohal. Nende tulemuse lõid omakorda üle ülejärgmisena startinud Laurel Leisna (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ja Calendula, saades skeemi tulemuseks 64,293% ja asudes kompleksarvestuses kulla positsioonile.  Nende tulemuse lõid omakorda üle Helena Kaal (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ja Cassander, tehes suurepärase sõidu ja skoorides 66,717%, asudes omakorda juhtima 134,661 punktiga. Nüüd oli kõik viimase võistleja Rose Marie Skjolby (Tondi RSK, treener Marika Vunder, Nicolai Skjolby) kätes, kes startis Rosinantega. Kuna sportlane oli stardis kahe hobusega, siis läks talle kirja parim tulemus, mis tuli Rosinantega. Paar skooris 67,475% ja kindlustas endale kulla koondtulemusega 137,253 punkti.

Võidust õhinal Rose Marie rääkis, et võiduka tulemuse nimel on palju tööd tehtud ja vaeva nähtud. Lisaks eelmise aasta juunioride Eesti meistritiitlile tuli nüüd ka sisemeistritiitel. Tänavused suuremaks eesmärgiks on sportlasel võistlemine Põhjamaade meistrivõistlustel. „Lootsin täna Rosinantelt head tulemust, sest eile läks meil ka hästi. Olen samuti rõõmus oma parima sõbranna Helena tulemuse üle, pidasin täna teda ka oma suurimaks konkurendiks,“ ütles võitja.

Juunioride esikolmik: Helena Kaal, Rose Marie Skjolby, Laurel Leisna
Juunioride esikolmik: Helena Kaal, Rose Marie Skjolby, Laurel Leisna Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Noorteklassis võistles R-kergema ehk väikese auhinna tasemel kaks võistluspaari. Võidu saavutasid Roos Marie Laak (SA Tallinna RK, treener Kristiina Prohhorova) ja La Vawetta tulemusega 122,872 punkti. Evelin Rattus (Tondi RSK) ja Helanas said tulemuseks 121,794 punkti.

Roos Mariel, kes varasemalt võistles hoopis takistussõidus, oli tänase tulemuse üle väga hea meel. „Vahetasime jah takistussõidu koolisõidu vastu ja nagu näha edukalt. See sobib nii mulle kui minu hobusele väga hästi,“ sõnas võitja. Kuigi pinged olid suured, suutis sportlane end kokku võtta. „Täna oli pikk ootamine enne võistlust ja pinge keris üles, aga hobune oli väga tubli ja suutis mind korralikult üllatada,“ ütles võitja.

Noored: Roos Marie Laak, Evelin Rattus
Noored: Roos Marie Laak, Evelin Rattus Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Poniklassis, kus võisteldi tasemel L-raskem, käis samuti põnev võistlus lõpuni välja, kus ülekaaluka võitjana väljus mitmekordne Eesti meister Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ponil Rant. Kogenud paar skooris kahe osavõistluse peale kokku 136,614 punkti. Hõbemedal riputati kaela Katariina Merilale (Tondi RSK, treenerid Dina Ellermann ja Alla Gladõševa), kes võistles poniga Mango, saades kokku 129,046 punkti. Pronksmedali võitlesid välja Carmen Spirka (Niitvälja RSK, treener Ellen Vatsel) ja William, tulemusega 125,380 punkti.

Carineel on suurel hulgal esikohti ja tiitleid poni- ja lasteklassis, kuid täna tegi noor sportlane edukalt ka oma esimese stardi juunioride tasemel.  „Minu hobune Freya pole mitu aastat võistelnud ja minul oli see esimene kord juunioride tasemel sõita, selle kohta jäin meie tänase sooritusega väga rahule.“

Poniklassi medalikolmik: Carmen Spirka, Carinee Ainola, Katariina Merila
Poniklassi medalikolmik: Carmen Spirka, Carinee Ainola, Katariina Merila Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Lapsed sõitsid L-kergema taseme skeeme. 10 võistluspaari seas tulid kullale Berit Pihlak (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ja Romy K (132.628 p). Hõbemedali võitis Maria Mägi (Tondi RSK, treener Dina Ellermann), kes võistles ponil Raigo (130,256 p). Pronksi saavutasid Lisette Kivro (Pärnumaa RSK, treener Kadri Kullerupp) ja MC Gregor J, tulemusega 128,859 punkti.

Berit, kes võistles kahe hobusega, oli mõlema sõiduga rahul ja võidu üle õnnelik. „Närv oli mul täna suurem, kui eile, kuid mu poni oli väga tubli. Olen väga rahul!“

Laste esikolmik: Maria Mägi, Berit Pihlak, Lisette Kivro
Laste esikolmik: Maria Mägi, Berit Pihlak, Lisette Kivro Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Harrastajate tiitli võitis pühapäeva hilisõhtul Marit Poltimäe. Marit, kes varasemalt on tõsisemalt tegelenud kolmevõistlusega, oli stardis hobusega Lehitka. Tondi klubi võistluspaar tegi mõlemal päeval tugeva soorituse ja võitis kulla koondtulemusega 139,208 punkti. Hõbemedali võitsid Triinu Lepa (Audruranna RSK) ja Voore Rivel, kes kogusid 138,870 punkti. Pronksmedali saavutasid Kristina Lätti (Tondi RSK) ja Fulinde D.V. (135,472 p).

Harrastajad võistlesid L-kergem tasemel ja võistlusest võttis kahe päeva jooksul osa 23 võistluspaari.

Pildil pronksipaar Kristina Lätti ja Fulninde ning hõbedavõitjad Triinu Lepa ja Voore Rivel
Pildil pronksipaar Kristina Lätti ja Fulninde ning hõbedavõitjad Triinu Lepa ja Voore Rivel Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles