Ott Järvela: Eesti jäähoki näitas uut kvaliteeti!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jäähokikoondis.
Eesti meeste jäähokikoondis. Foto: IIHF.com

Eesti jäähokikoondisel ei ole iseseisvuse taastamise järgsest ajaloost ette näidata kuigi palju sündmusi ja võistlusi, mida suure uhkusega meenutada. Tõsi, üht-teist siiski leiab.

Näiteks 1998. aastal saavutati MMi 1. divisjonis kolmas (edestati teiste seas Taanit, Norrat ja Poolat) ning maailma kokkuvõttes 19. koht, millega lunastati pääse turniirile, kus mängus koht n-ö päris MMil ehk maailma 16 tugevama seas. Austrias Klagenfurtis jäädi siiski selgelt alla nii võõrustajale USA-le kui ka Kasahstanile.

2000. aastal alistasid Eesti hokimehed kodusel Salt Lake City olümpiamängude valikturniiril Tallinna linnahalli jäähallis 4:2 kaks aastat varem Nagano olümpial veerandfinaalis mänginud Kasahstani. Lootused pääseda valikturniiri otsustavasse faasi, kus mängus reaalsed olümpiakohad, oli Eesti küll enne seda Ukrainalt saadud 0:5 kaotusega sisuliselt minetanud, aga kasahhidele keeratud käru oli vaieldamatult vägev.

2007. aasta MMil saadi lisaajal 4:3 jagu Prantsusmaast, mis üksiktulemusena samuti ilus sähvatus. Aga möödunud nädalal Kaunases kirjutati läbi MM-turniiri näidatud südika, hingestatud ja nutika jäähokiga uus peatükk, mis jääb meelde eredamalt kui ükskõik milline eespool kirjeldatud võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles