Liverpooli tabas suur šokk

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp ja Zeljko Buvac.
Jürgen Klopp ja Zeljko Buvac. Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters/Scanpix

Kolmapäevaseks Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumiseks AS Romaga valmistuvat Liverpooli jalgpallimeeskonda tabas kolm päeva enne hooaja tähtsaimat kohtumist šokk, kui Jürgen Kloppi kauaaegne abiline lahkus meeskonna juurest.

Inglismaa meedia teatas, et 17 aastat Kloppi abitreenerina (esmalt Mainzis, siis Dortmundi Borussias ja Liverpoolis) töötanud horvaadi Zeljko Buvaci suhted Kloppiga läksid hiljuti põhjalikult sassi ning pühapäeval teatati Liverpooli mängijatele, et abitreener on klubist lahkunud.

«Nad seisid ka treeningutel teineteisest eraldi ning Buvac ei osalenud enam koosseisu määramisel. Varem oli ta ainuke, kelle nõu Klopp otsuste langetamise lõppfaasis kuulda võttis, aga nüüd öeldi mängijatele, et Buvac ei tööta enam klubis,» tsiteeris ajaleht Daily Record anonüümset allikat.

Liverpool lükkas need teated ümber ja teatas, et Buvac pole klubist lahkunud, aga viibib hooaja lõpuni «isiklikel põhjustel» klubi juurest eemal.

Buvaci teeneid Kloppi meeskondades juurutatud kõrge pressingu (gegenpressing) filosoofia väljatöötamises peetakse suureks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles