Otepää vald sai Rally Estonia regionaalseks suurtoetajaks

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava ja Kaido Tamberg allkirjastasid koostöölepingu.
Urmo Aava ja Kaido Tamberg allkirjastasid koostöölepingu. Foto: Monika Otrokova

13.-15. juulil toimub Tartus, Otepääl ja Lõuna-Eesti teedel rahvusvaheline autoralli Shell Helix Rally Estonia. 23. aprillil allkirjastasid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja võistluste direktor Urmo Aava koostööleppe, mille raames sai Otepää vald Rally Estonia regionaalseks suurtoetajaks.

«Rally Estonia ei vaja eraldi tutvustamist, juba algusaastest peale on tegemist olnud eduka võistlusega, mis Otepääle tuntust toonud,» sõnas vallavanem Kaido Tamberg. «Otepää vald on läbi aastate olnud ralli toetaja. Meil on hea meel olla nüüd ürituse regionaalseks suurtoetajaks. Otepää jaoks on sellise kaaluga rahvusvahelise suurürituse toetamine igati läbimõeldud ja kaalutud strateegiline koostöö, mis edendab Otepää turismipiirkonda.»

Koostöölepe hõlmab reklaami- ja ürituse alase koostöö korraldamist Shell Helix Rally Estonia toimumise alal ning võistluse jaoks valitud valla kruusateede parendamist ja tolmutõrje ning pinnase tugevdamist.

Ralli direktor Urmo Aava: «Oleme väga rõõmsad, et meie koostöö jätkub suuremahulisemana ja professionaalsemana. Üheskoos saame tõsta kvaliteeti ja tagada, et traditsioonid Otepääl rallit korraldada jätkuksid. Aasta-aastalt saame tuua rohkem sportlasi ja meeskondi Otepääle, kus meie jaoks on väga hea ralli tehnilise keskuse asukoht. Väga oluline roll on meie koostöös Otepää vallas olevate kruusateede parendamisel. Nii saame Lõuna-Eestisse luua maailmatasemel kiiruskatsed ja muuta need igapäevaselt kohalike elanike kasutuses olevad teed paremaks.»

Eesti meistrivõistlustena alustanud rahvusvaheline võistlus Rally Estonia oli 2014-2016 FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp, mis valiti 2014. aastal FIA ERC sarja parimaks ralliks. Peale aastast pausi, mille korraldajad võtsid uute plaanide seadmiseks, toimub Rally Estonia 2018. aastal. Pikemaks eesmärgiks autoralli tippsarja, WRC etapi Eestisse toomine.

Shell Helix Rally Estonia 2018 toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl ja Lõuna-Eesti teedel. Ralli meelelahutuskeskus on Tartu, hooldusala asub Otepääl, Tehvandi spordikeskuses. Kiiruskatsed toimuvad samuti Otepääl ja Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles