Järelvaadatav: Kalju purustas Vapruse ja tõusis uuesti liidriks (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas olid 13. vooru kohtumises Pärnu Rannastaadionil vastamisi kohalik Vaprus ja Nõmme Kalju. Mängu võitis 6:0 Kalju.

Külalised võitsid avapoolaja vaid 1:0, kui liiga edukaim väravakütt Liliu 16. minutil palli väravasse lõi. Esimese poolaja esimesel üleminutil oli Liliul võimalus penaltist Kalju eduseisu suurendada, kuid Vapruse väravavaht Richard Aland tõrjus brasiillase ürituse.

Teise poolaja alguses sai lühikese aja jooksul kaks kollast kaarti Vapruse keskkaitsja Magnus Villota ning võõrustajad mängisid enam kui pool tundi arvulises vähemuses. Kalju karistas selle osavalt ära, kui Liliu sai kirja kübaratriki. Lisaks jõudsid sihile Aleksandr Volkov ja kahel korral Rimo Hunt.

Kalju kerkis liigatabelis ühele pulgale Tallinna Levadiaga - mõlemad meeskonnad on kogunud 30 punkti, kuid väravate vahe annab eelise Kaljule. Vaprus jätkab nelja punktiga viimasel kohal.

Enne mängu:

Kuigi Pärnul veel ühtki võitu pole, saadi nädala keskel kodus väärt punktilisa, kui Paide Linnameeskonnaga viigistati 1:1. Kalju sai viimati samuti viigipunkti, kui Trevor Elhi ülihiline viigivärav lõpetas Lillekülas mängu Floraga tulemusega 3:3.

Kalju on enne vooru algust tabelis 27 punktiga teisel real, sama punktisumma juures juhib liigat Levadia. Mõni tund varem on Levadial seejuures võimalus eduseis mängus Viljandi Tuleviku vastu kolme punktini kasvatada. Pärnu on tabelis viimasel kohal nelja viigipunktiga, kuid eelviimasel real olevast Tallinna Kalevist lahutab neid vaid kolm punkti. Isegi tabeli kuuendast reast on pärnakad vaid kuue punkti kaugusel.

Tänavuse avalahingu tulemus Pärnule midagi ilusat ei ennusta, sest olud sunnil jalgpallihalli viidud mängus jäädi Kaljule alla koguni 0:7. Neljas viimases liigamängus on Pärnu suutnud aga vastasele värava lüüa ning Kuressaare ja Paide vastu platsilt ka punktiga lahkuda, seega on teisest duellist Kaljuga oodata tasavägisemat mõõduvõttu.

Vapruse juhendaja Indrek Zelinski: «Seitsme päeva jooksul juba kolmas mäng. Loodame ilusat ilma ja huvitavat mängu.»

Pärnu kaitsja Uku Kõrre: «Olenemata vastasest läheme igale mängule võidumõtetega. Ootame tribüünidele toetajaid ja loodame koos Kaljut üllatada.»

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Ootame Pärnult tugevat lahingut, kuid meie eesmärgiks on võit.»

Väravavaht Pavel Londak: «Hooaja esimeses kohtumises õnnestus meil Pärnut suurelt võita ning loodame, et ka sel korral saavutame soovitud tulemuse ning naaseme suvepealinnast kolme punktiga.»

Mängu kohtunik on Tomi Rahula, keda abistavad joonekohtunikena Marto Kiisk ja Sten Klaasen. Neljas kohtunik on Jagnar Jakobson.

Mängu tipphetked:

Intervjuud:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles