Galerii: Saaremaa läks finaalseeriat Tartu vastu esimest korda juhtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus alistas Saaremaa võrkpalliklubi Tartus A Le Coqi spordihoones peetud kohtumises Tartu Bigbanki 3:1 (25:13, 26:24, 18:25, 25:23).

Saaremaa juhib nüüd nelja võiduni peetavat seeriat 2:1. Seeria neljas ja viies kohtumine peetakse 8. mail ja 10. mail Kuressaares.

«Esimene geim oli täielikult häälestuse taga. Esimeses geimis oli meil vaid Mart Naaber valmis täiega mängima, teistel oli probleeme. Ei ole nii, et koduseinad aitavad, vastupidi. Need tekitavad võidukohustust ning palju oleneb sellest, kes kuidas selle kohustusega toime tuleb,» ütles Tartu peatreener Andrei Ojamets.

«Saaremaal me seeriat lõpetada ei taha. Asi ei olegi nii palju füüsilises kui vaimses väsimuses. Kui sulle tundub, et sein on ees, siis tegelikult on sul oma 20 protsenti varusid veel sees. Nüüd on küsimus, kuidas üks või teine meeskond need varud välja pigistab,» vaatas Ojamets seeria järgmistele kohtumistele ette.

Saaremaa peatreeneri Urmas Tali sõnul olid tema juhendatavad sportlased täna igas elemendis Tartu omadest veidi paremad. «Meil olid kodus ootused suuremad, aga suutsime end parandada. Tartul oli täna plaan olemas, aga me suutsime sellega hakkama saada,» lausus Tali.

Kas Saaremaa eelis Tartu ees on pikem pink? «Üks asi on see, mis sul on olemas. Teine asi on kuidas seda kasutada. Meil on valikud olemas – mõnikord joppab, mõnikord mitte. Oleme loodetavasti jälle teisipäeval löögihoos. Meil on vaja end kodupubliku ees rehabiliteerida,» ütles Tali.

Enne mängu:

Kui avamängu kaotas Saaremaa kodusaalis üllatuslikult kindlalt 0:3, siis teises kohtumises võeti võõrsil 3:2 revanš. Võitjate edukaim oli Tomaš Halanda 16 punktiga (+8), Siim Põlluäär lisas 13 punkti (+6). Saaremaa meeskonna vastuvõtuprotsendiks kujunes 60,2, rünnakuid realiseeriti 42,5-protsendiliselt. Sulustamisega teeniti 9 punkti, servil löödii 7 ässa ja eksiti 18 pallingul.

Bigbanki resultatiivseim oli 18 punktiga (+4) Curtis Stockton, 17 silma (+8) jäi Stefan Kaibaldi arvele. Blokist saadi 12 punkti ja serviga 6 (vigu tehti pallingul 19).

Saaremaa diagonaalründaja Siim Põlluäär tõdes Kanal 12 eetris antud intervjuus, et loodetavasti sujuvad ka edasised mängud paremini kui avavaatus. «Algul ei saanud vedama, pärast ei saanud pidama. Jube punnitamine oli, aga õnneks saime hakkama. See paarinädalane mängupaus jättis augu ja ei leia õiget mängurütmi. Pärast avamängu vaatas iga mees peeglisse,» sõnas Põlluäär. «Usun, et nüüd saime selle punni eest ära ja hakkab ladusamalt minema.»

Intervjuud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles