Juhendamiskeelu saanud Venemaa tipptreener tembutab edasi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tšekin (paremal)
Viktor Tšekin (paremal) Foto: Krasilnikov Stanislav / ITAR-TASS

Eluaegse juhendamiskeelu saanud Venemaa kergejõustikutreener, käijaid abistanud Viktor Tšeginit ei huvitanud keeld karvavõrdki ning juhendas oma hoolealuseid ikka edasi, vahendab Inside the Games. Venemaa antidopinguagentuur (RUSADA) hakkas asja uurima.

RUSADA sõnul leitigi Tšegin Kõrgõstanis Karakolis treeninglaagrit pidamas. Treeninggruppi kuulusid ka mitmed Venemaa tippkäijad, sealhulgas 20 km MM-hõbe Sergei Širobokov. Širobokov on seni jäänud dopinguskandaalidest kõrvale, ühtlasi on tal Venemaa kergejõustiklastest ühena vähestest võistlusluba.

Viimaste aastate jooksul on dopinguga põrunud 30 Venemaa käijat, kellest 20 on olnud Tšegini õpilased. 2014. aasta suvel peetud Zürichi EMi eel tagandas Venemaa kergejõustikuliit (ARAF) Tšegini ametist, ent venelane tuli siiski Zürichisse kohale ning juhendas oma õpilasi edasi.

RUSADA määras eluaegse juhendamiskeelu Tšeginile alles 2016. aastal, mille peale teatas toonane rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) juht Richard Pound, et Vene dopingutreenerid olid tegemistes väga metoodilised ja ei kohkunud millegi ees.

«Nad olid kindlasti kaassüüdlased. Nad sooritasid igasuguseid asju, kuni selleni välja, et kasutasid võltsidentiteete ja väitsid dopinguküttidele, et sportlasi polnud nende juures kohal, aga tegelikult olid,» selgitas Pound.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles