Selgus majas: Walesis tehaksegi ralliajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: WILLIAM WEST / AFP

Esmaspäeval avaldati oktoobris sõidetava Walesi MM-ralli ametlik trass, kus on võrreldes möödunud aastaga mitmeid muudatusi tehtud. 

Peamise muudatuse üle vaidlesid FIA ja Walesi ralli korraldajad pikalt. Nimelt soovisid korraldajad pidada punktikatse asfaldil, ent kuna Wales on oma olemuselt kruusaralli, ei sobinud see FIA-le kohe mitte. Nüüd on aga lahendus leitud: esimest korda WRC-ajaloos sõidetakse punktikatse varem kui viimasel katsel ehk pühapäeva hommikul ralli 20. kiiruskatsena (kokku on neid 23). 

Korraldajad said nii siiski ka oma tahtmise: ralli viimane kiiruskatse Great Orme toimub Llandudno kesklinnas, kuhu loodetakse tuua 30 000 – 40 000 pealtvaatajat.

Ühtlasi tuldi võistkondadele veelgi vastu: kui mullu kurdeti liiga pikkade ülesõitude üle ning lisaks valmistas neile pahameelt asjaolu, et reedel puudus tavapärane lõunane hoolduspaus, siis tänavu minnakse Kesk-Walesi vaid laupäeval. Tõsi, seegi on omaette katsumus, sest päevaga läbitakse 150 kilomeetrit ja üheksa kiiruskatset.

Nii reedel kui pühapäeval sõidetakse Põhja-Walesis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles