Kui palju USA suur palgatõus järgmiste Briscoe’de palkamist keerulisemaks muudab? (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaiah Briscoe.
Isaiah Briscoe. Foto: Tairo Lutter

NBA järelkasvuliigas viiakse kahe hooaja vahel sisse palgatõus, mis avaldab mõju ka Euroopa korvpalliturule.

Varasemalt võis G-liigas (endine D-liiga) lepingu sõlminud mängija teenida ühe hooaja ehk viie kuu eest 19 000 - 26 000 dollarit, millele lisandusid kindlustus, elamine ja kuni 50 000 dollari suuruse kogusummaga boonused. Nüüd tõsteti aga põhipalk 35 000 dollarini (7000 dollarit kuus), kirjutab New York Times. 

Palgatõusu suurus on seega uute reeglite puhul olenevalt mängija lepingust 35 kuni 84 protsenti. Boonuse osas muudatusi ei tehtud - jätkuvalt on lubatud kuni 50 000 dollarit hooaja peale. Kõik palgad maksab G-liigas NBA.

Eesti esiklubi Kalev/Cramo on teatavasti aastast aastasse konkureerinud G-liiga klubidega nende mängijate nimel, kes NBA-s jäänud lepinguta.

«Ma ei usu, et G-liiga palgatõus meid kuidagi mõjutab,» jäi Kalevi mänedžer Kaarel Sibul optimistlikuks. «Need mängijad, kes on ainult raha peal väljas, ei tule niikuinii Kalevisse,» lisas ta tähenduslikult.

Sibula sõnul on suur roll USA ülikooli lõpetanud mängijate Euroopasse meelitamisel agentidel.

«Kui palju need ameeriklased Ühisliigast või Euroopa korvpallist laiemalt üldse teavad? Ilmselt mitte väga palju. Seepärast sõltub ka agentidest palju, kes peavad neile selgitama ja tutvustama siinset korvpalli. Näiteks Isaiah Briscoe puhul algas kõik sellest, et meie rääkisime tema agendiga. Sellest aga üksi ei piisanud. Briscoe ema väga hoolitseb oma poja eest ja pabistas, et mis koht see Eesti üldse on. Siis lasime Cedricul (Simmons), kes Briscoe'd isiklikult ei tundnud, USA-sse helistada ja kinnitada, et tegu on väga normaalse ühiskonna ja meeskonnaga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles